Εργατικό ατύχημα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά – Τραυματίστηκε 42χρονος

Εργατικό ατύχημα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά – Τραυματίστηκε 42χρονος

Ένα νέο εργατικό ατύχημα, λίγες ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου εργαζομένου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτη στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ένας 42χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο πόδι κατά την επισκευή γερανογέφυρας και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Με ανάρτηση του στο Facebook το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις δυο προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά σημειώνει ότι «Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας λογικής COSCO, dport και εργολάβοι να κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Συνάδελφος μας από το τεχνικό κατά την επισκευή γερανογέφυρας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται σε ιδιωτική κλινική λόγω καταγμάτων στο πόδι του».

Διαβάστε επίσης: Ξεχειλίζει η οργή στο Πέραμα: Τα «μεροκάματα του τρόμου», οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν και η… φιέστα Μητσοτάκη

Όπως τονίζει το σωματείο «Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρχει άμεση ενημέρωση και να διερευνηθούν όλες οι αιτίες για το ατύχημα του συναδέλφου μας και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας. Η στάση της εργοδοσίας και η προσπάθεια της να αποκρύψει το εν λόγω ατύχημα είναι απόδειξη μπαίνουν στο ζύγι οι ζωές μας με τα κέρδη τους. Ως σωματείο αυτή τη λογική θα την σπάσουμε γιατί εμείς δεν βάζουμε στη λογική του κόστους τις ζωές των ανθρώπων και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο η να έχουμε άλλον σακάτη. Τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter