Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός οικοδόμος στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός οικοδόμος στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Εργάτης που εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στους χώρους της πρεσβείας των ΗΠΑ ανασύρθηκε νεκρός κάτω από τοιχίο που έπεσε ή κατέρρευσε, το πρωί της Τετάρτης.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με ανακοίνωσή του αναφέρει για τα αίτια του δυστυχήματος ότι: «Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται η απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και διαχρονικά».

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν κάτι παραπάνω από το να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του.

Αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Κλιμάκιο της τελευταίας στη συνέχεια βρέθηκε στο χώρο του δυστυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του μετανάστη συναδέλφου που έχασε τη ζωή του.

Σήμερα το πρωί συντελέστηκε άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, στο χώρο του εργοταξίου της Πρεσβείας των ΗΠΑ όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, όταν ένας εργάτης καταπλακώθηκε από τοιχίο. Η εταιρεία DEMCON είχε την ευθύνη για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης. Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται η απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και διαχρονικά. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι το χρονοδιαγραμμάτων με το ελάχιστο οικονομικό «κόστος» για τις εταιρείες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, σε συνδυασμό με τους λειψούς προληπτικούς ελέγχους λόγο έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν την αιτία αυτών των εγκλημάτων.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας παραβρέθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ενώ ταυτόχρονα έγινε παρέμβαση στο ΣΕΠΕ για το συμβάν για να διενεργήσει έλεγχο, όπως και έγινε. Το Συνδικάτο μας θα συνεχίσει πιο εντατικά τις παρεμβάσεις του για ελέγχους στους χώρους δουλειάς για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους οικοδόμους να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο όταν διαπιστώνουν έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς για να παρεμβαίνουμε αποφασιστικά.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία ασκώντας πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter