Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στη Ζώνη για ατύχημα στα ναυπηγεία

Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στη Ζώνη για ατύχημα στα ναυπηγεία

Τόσο το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, όσο και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις τους τον υψηλό κίνδυνο για ατύχημα στα ναυπηγεία της Ζώνης του Περάματος.

Συγκεκριμένα, σημείωναν σε σχετική ανακοίνωση στις 12 Μαΐου ότι οι εργαζόμενοι «δεν είναι προφήτες ούτε μάντεις κακών», αλλά ζουν καθημερινά «την πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου που οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα τραγικά γεγονότα»,

Παράλληλα κατήγγειλαν την απουσία ελέγχων που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δρα «απαξιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που ελέγχουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας

Ξεχειλίζει η οργή στο Πέραμα μετά το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργαζόμενο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμα εργάτες.

Σε αυτό το μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έπειτα από απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη.

Την ίδια στιγμή, οι απεργοί της Ζώνης κρέμασαν μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter