Εργαζόμενοι «18 Άνω» για τον Ζακ: Ας μιλήσουμε λοιπόν για την ασθένεια των «κανονικών»

Εργαζόμενοι «18 Άνω» για τον Ζακ: Ας μιλήσουμε λοιπόν για την ασθένεια των «κανονικών»

Οι εργαζόμενοι της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω – ΨΝΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το λιντσάρισμα αλλά και το πως αντιμετωπίστηκε το ίδιο το θύμα ως εξαρτημένο από ουσίες και τονίζουν πως η δολοφονία του Ζακ δεν ήταν ένα μεμονωμένο τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης.

«Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018 γίναμε θεατές ενός φρικιαστικού εγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας. Της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, μιας δολοφονίας που έγινε σε δύο πράξεις. Το λιντσάρισμα με το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου ακολούθησε ένα δεύτερο έγκλημα, ο τρόπος παρουσίασής του σε κάποια ΜΜΕ, που αποτύπωνε αλλά και «ερέθιζε» τα πιο επιθετικά ένστικτα και τις πλέον ρατσιστικές διαθέσεις μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι ένα μεμονωμένο τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης, αλλά έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς βίαιων, και κάποιες φορές μαφιόζικων πρακτικών, από θεσμικά όργανα, κυκλώματα της αστυνομίας και συχνά από «κανονικούς» πολίτες, ενάντια σε ευάλωτες ή/και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγους, τοξικομανείς, ομοφυλόφιλους, ψυχικά πάσχοντες κ.λ.π).

Ως εργαζόμενοι με ανθρώπους που υποφέρουν από το ψυχικό και κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης, εκφράζουμε την αγωνία και το θυμό μας γι αυτές τις βίαιες πρακτικές που είδαμε όλοι αυτές τις ημέρες, αλλά και που καταγράφουμε συχνά, στα θεραπευτικά πλαίσια όπου εργαζόμαστε. Θέλουμε επιτέλους να ανοίξει η συζήτηση γι αυτούς τους «κανονικούς», που δεν είναι ούτε τοξικομανείς, ούτε γκέι, ούτε ασθενείς, ούτε διαφορετικοί, αλλά που είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πιο ύπουλη εξάρτηση, αυτήν της εξουσίας, της βίας, της απάθειας και της διαπλοκής, τόσο που μπορούν να εγκληματούν ή/ και να παρακολουθούν τα εγκλήματα αδρανείς, ένα «κανονικό» μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Εκφράζουμε την οργή μας για τους κλεπταποδόχους και τους ενεχυροδανειστές, τους υποτιθέμενους μεσίτες και μεσάζοντες, τα κυκλώματα της αστυνομίας που προστατεύουν ή/και οργανώνουν τη διακίνηση ναρκωτικών και την εξαναγκαστική πορνεία, τις φαρμακευτικές εταιρείες που πριμοδοτούν πάνω στην τοξικοεξάρτηση.

Όλα αυτά δεν είναι κάποιο απόρρητο που σιγοψιθυρίζεται στους κύκλους μας. Όλοι τα ξέρουν, αλλά τα θεωρούν δεδομένα και μάλιστα απ’ αυτά που κάποιοι λένε πως δεν αλλάζουν ποτέ.

Να απαιτήσουμε αυτό να είναι το τελευταίο περιστατικό στοχοποίησης και κανιβαλισμού συνανθρώπου μας. Η τελευταία απόπειρα συγκάλυψης ενός ωμού εγκλήματος. Ζητάμε να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη μνήμη του Ζακ, και όλων των θυμάτων της βίας κάποιων «κανονικών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter