Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Από την «πίσω πόρτα» Χατζηδάκης-Βορίδης προσλαμβάνουν 100 «ημέτερους συνεργάτες» με 2 εκατ. ευρώ

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Από την «πίσω πόρτα» Χατζηδάκης-Βορίδης προσλαμβάνουν 100 «ημέτερους συνεργάτες» με 2 εκατ. ευρώ

Από την «πίσω πόρτα» Χατζηδάκης και Βορίδης προσλαμβάνουν 100 «ημέτερους συνεργάτες» για 14 μήνες και με κόστος περίπου 2 εκατ. ευρώ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων. Κι όλα αυτά χωρίς καμιά διαδικασία αίτησης, ούτε καν αμοιβής να προβλέπονται….

«Η δουλειά στον e-ΕΦΚΑ δεν είναι εποχική. Ο e-ΕΦΚΑ χρειάζεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι πρόσκαιρους συνεργάτες ώστε να εξυπηρετείται η πολιτική πελατεία του κάθε υπουργού», καταλήγουν οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΑΤ

Στις 21/7/2021 ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης συνοδευόμενος από πρωτοφανή αστυνομική δύναμη (2 διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικές κλούβες, μεγάλο αριθμό αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, ειδικούς φρουρούς και αμέτρητους αστυνομικούς Ο.Δ.Ο.Σ) μπήκε από την πίσω πόρτα των κεντρικών γραφείων του e-ΕΦΚΑ στην οδό Ακαδημίας 22 και μάλιστα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να παρουσιάσει την νέα λειτουργία του e-ΕΦΚΑ “My efka live”. Ο λόγος της παρουσίας όλης αυτής της “σιδερόφρακτης στρατιάς” ήταν για να εμποδίσουν εκπροσώπους των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ και των συνδικάτων τους (ΠΟΠΟΚΠ, ΣΥΑΤ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ ) να τον συναντήσουν και να του εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την συνεχή και αήθη επίθεση εναντίον των εργαζομένων του φορέα, για την διαρκή μείωση προσωπικού, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, για την ιδιωτικοποίηση του φορέα και της κοινωνικής ασφάλισης (πιστοποιημένα γραφεία, ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο, νέο επικουρικό κλπ).

Την ίδια ώρα που ο υπουργός έμπαινε από την πίσω πόρτα του e-ΕΦΚΑ, συνυπέγραψε με τον συναρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη την πρόσληψη από ίδια “πίσω πόρτα” την πρόσληψη 100 συνεργατών (ΦΕΚ 3196 τ.β 21/07/2021) για 14 μήνες και κόστος περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, που αφού τους εκπαιδεύσουμε για 2 μήνες θα προετοιμάσουν φακέλους απονομής εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κλπ.

Και απ’ ότι φαίνεται τους έχουν “ήδη προσλάβει”, αφού δεν προβλέπεται καμιά διαδικασία αίτησης, ούτε καν αμοιβής… Τα έχει ρυθμίσει όλα ο κ. υπουργός!!!!. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η δουλειά στον e-ΕΦΚΑ δεν είναι εποχική. Ο e-ΕΦΚΑ χρειάζεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι πρόσκαιρους συνεργάτες ώστε να εξυπηρετείται η πολιτική πελατεία του κάθε υπουργού…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter