Εργαζόμενοι ΕΡΓΟΣΕ για Τέμπη: Οι κατηγορούμενοι δεν πλήρωσαν τις «πρωτοφανείς» εγγυήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Εργαζόμενοι ΕΡΓΟΣΕ για Τέμπη: Οι κατηγορούμενοι δεν πλήρωσαν τις «πρωτοφανείς» εγγυήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στα ΜΜΕ επειδή μετέδωσαν την είδηση ότι επιβλήθηκαν εγγυήσεις «μαμούθ» στους κατηγορούμενους για τα Τέμπη που απολογήθηκαν ενώπιον της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ.

Σε αυτή οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανή» τα ποσά των χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να μην προφυλακιστούν και ταυτόχρονα επιτίθενται στα ΜΜΕ επειδή έθεσαν ερωτήματα για το που βρήκαν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης.

Όπως επισημαίνεται, οι τρεις κατηγορούμενοι δεν κατέβαλαν τα χρήματα αλλά έλαβαν προθεσμία 15 ημερών και κατέθεσαν έφεση προκειμένου να μειωθούν. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε, όπως επισημαίνεται «οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Μετά τα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ποσά χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι απολογούμενοι για την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717 εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να μην προφυλακιστούν, δυστυχώς εξακολουθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να διογκώνεται ένα όργιο άθλιας παραπληροφόρησης που καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη-ακροατή ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δήθεν βρήκαν, ή είχαν και κατέβαλαν τα υπέρογκα ποσά ύψους 500, 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν άλλη μία φορά, όσο πιο απλά γίνεται, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σε όποιον πολίτη επιθυμεί να μη συμμετέχει στο ενορχηστρωμένο όργιο κατασυκοφάντησης όλων των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ: Οι απολογηθέντες συνάδελφοι που καλούνται να μαζέψουν χρηματικά ποσά άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ασφαλώς και δεν κατέβαλαν τίποτε. Μηδέν ευρώ μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι έλαβαν προθεσμία 15 ημερών έκαστος να τα καταβάλλουν ειδάλλως, εάν αυτές οι εγγυήσεις δεν μειωθούν δραστικά κατόπιν εφέσεως που δικαιούνται να υποβάλλουν οι κατηγορούμενοι, ώστε το ύψος τους να ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός απλού εργαζόμενου, στην εκπνοή αυτού του διαστήματος οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν. Τότε όμως θα είναι αργά για να αρθούν οι τόνοι λάσπης που εδώ και λίγες ημέρες πέφτουν σωρηδόν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη δήθεν προέλευση των μυθικών χρημάτων, σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης που προφανώς μόνον τυχαίο δεν είναι.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός, ότι τόσοι «δημοσιογράφοι», μεταξύ των οποίων και μερικοί θεωρούμενοι ως «έγκριτοι», να μπερδεύουν συλλήβδην στοιχειώδεις έννοιες της Ελληνικής γλώσσας και να μην αντιλαμβάνονται την ουσιώδη διαφορά του ότι «επιβλήθηκαν» εγγυήσεις με προθεσμία 15 ημερών, δε σημαίνει ότι «καταβλήθηκαν» εγγυήσεις επιτόπου, εκτός του ότι υπάρχει προφανής σκοπιμότητα δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων; Αυτή η αθλιότητα, ο συστηματικός διασυρμός απλών υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ και το «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολυθεί, όλως τυχαίως ακολουθώντας τα δημοσκοπικά ευρήματα για την οργή της κοινωνίας, που επίσης όλως τυχαίως εξυπηρετεί παντός φύσεως πολιτικούς προϊσταμένους, πρέπει επιτέλους να πάψουν.

Και για αυτό, εμείς από την πλευρά μας, όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν, όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ για την σύμβαση «717»

Τέμπη: Απολογήθηκαν στην Ευρωπαία Ανακρίτρια δύο για τη σύμβαση 717 – Ελεύθεροι με εγγύηση 1,1 εκατ. ευρώ

Έγκλημα Τέμπη: Εξαφάνισαν συνομιλία του νεκρού μηχανοδηγού και του σταθμάρχη Λάρισας (Έγγραφο)

Τέμπη: Κύριε Φλωρίδη ποιος νόμος απαγορεύει στη Δικαιοσύνη τη διαλεύκανση του εγκλήματος; (Video)

Μητέρα θύματος Τεμπών προς Βούλτεψη: Παρέκαμπτε ουρές για να εξεταστεί, αλλά δε θεωρούσα το πόδι της «μπαγιάτικο»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter