Εργαζόμενοι ΚΔΑΠ κατά υπουργείου Εργασίας: «Προσπαθεί να θολώσει τα νερά – Να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό»

Εργαζόμενοι ΚΔΑΠ κατά υπουργείου Εργασίας: «Προσπαθεί να θολώσει τα νερά – Να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό»

«Πύρινη» ανακοίνωση κατά της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με αφορμή δηλώσεις της περί «παραδεισένιας κατάστασης στα ΚΔΑΠ».

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ καταγράφει τα υπάρχοντα δεδομένα όσον αφορά τα vouchers και ζητά από το υπουργείο Εργασίας την άμεση ενίσχυση των Δημοτικών ΚΔΑΠ με 5 εκατ. ευρώ, να επιτραπεί η λειτουργία των Δημοτικών ΚΔΑΠ εντός των Δημοτικών Σχολείων αλλά και άμεση συνάντηση ώστε να κατατεθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΤΑ ΚΔΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ»

Το καταλάβαμε… Ιδίως κ μετά τις χτεσινές δηλώσεις της Υφυπουργού σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα που παρουσιάζει την κατάσταση στα ΚΔΑΠ ως παραδεισένια.

Το θράσος όμως περισσεύει στο ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Εργασίας όπου προσπαθεί να θολώσει τα νερά της κακής διαχείρισης του προγράμματος με αίολα επιχειρήματα δίχως να παραθέτει στοιχεία για καμία κατηγορία.

1. ΝΑΙ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ.
Για την ακρίβεια 84.200 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ
Και 26.000 voucher ΔΕΝ κατάφεραν να βρουν Δομή για να ενεργοποιηθούν διότι δόθηκαν σε περιοχές που δεν υπάρχουν σταθμοί να εξυπηρετηθούν.

2. ΌΧΙ, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ VOUCHER ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ φέτος δόθηκαν 49.516 VOUCHER ενώ πέρσι πάνω από 63.000 VOUCHER. Σχεδόν 14.000 κουπόνια λιγότερα. Αφού βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα ΤΑΞΑΤΕ άλλα 11.000 Voucher αλλά ακόμη αναμένουμε να τα δούμε.

3. Μειώσατε την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών από 10 εκ. σε 5εκ. όταν ξέρατε ότι με τα 10εκ στις δημοτικές δομές θα εξυπηρετούνταν περισσότερα από 50.000 παιδιά. Ενώ με τα ίδια χρήματα με τη μορφή voucher σε ιδιωτικές δομές θα εξυπηρετούνταν λιγότερα από 4.000 παιδιά. Αλήθεια ποια ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθείτε όλα αυτά τα χρόνια να ενισχύσετε;

4. Ποια ανακατανομή vouchers ευαγγελίζεστε ότι θα πραγματοποιήσετε αρχές του 2023; Από αυτά που δεν θα ενεργοποιηθούν σε δομές ΚΔΑΠ; Τα ελάχιστα; Γιατί τα κουπόνια των παιδικών μέχρι τον Μάιο μπορούν να τοποθετηθούν.

5. Εκεί όμως που ξεπερνάτε τον εαυτό σας είναι που ουσιαστικά συστήνετε και διαφημίζετε την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου σε βάρος των ΚΔΑΠ. Λέτε λοιπόν Κα Μιχαηλίδου: ” Και πώς σχετίζεται με τα ΚΔΑΠ η επέκταση του ολοήμερου σχολείου; Μα ουσιαστικά αφορούν στο ίδιο αντικείμενο! Δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια σε αυτό το πρόγραμμα –την επέκταση του ολοήμερου σχολείου δηλαδή- που έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο και καλύπτει τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες οικογένειες. Μιλάμε για τη επέκταση του ωραρίου έως τις 17.30 σε 2.063 ολοήμερα δημοτικά σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια. Αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως βεβαίως τους ιδιοκτήτες ορισμένων ΚΔΑΠ, αλλά καλύπτει τις οικογένειες και τις ανάγκες τους. Και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ, αλλά ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά.”

Έμμεσα το έχετε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν όταν με την νέα ΚΥΑ μας πετάξατε έξω από τα σχολεία μολονότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης ολοήμερου σχολείου και ΚΔΑΠ, κι ας είναι ο γονιός αυτός που θα επιλέξει από ποιο πρόγραμμα εξυπηρετείται καλύτερα. Αλλά από τη νέα ΚΥΑ μέχρι σήμερα περάσατε σε ευθεία επίθεση. Κινήστε με μοναδικό σας σκοπό να εξοντώσετε τα ΚΔΑΠ, να διχάσετε τους γονείς και να μείνουμε άνεργοι.

Αξίζει εδώ να σας ενημερώσουμε πως εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ, αλλά εργαζόμενοι έως 10, 20 και πλέον χρόνια. Τις οικογένειες που υποκριτικά λέτε πως νοιάζεστε, σας μεταφέρουμε πως τις γνωρίζουμε καλά, τις εξυπηρετούμε επί πολλά χρόνια, έχουν δει την δουλειά μας και μας εμπιστεύονται. Και γι’ αυτό 1 Σεπτεμβρίου δίχως χρηματοδότηση και συμβάσεις είμαστε στις θέσεις μας να τις εξυπηρετήσουμε. Το πρόβλημα είναι πως εσάς δεν εμπιστεύονται. Φανήκατε ανακόλουθη σε όλα, προϋπολογισμό και χρονοδιαγράμματα.

Επίσης αφού κάνουμε την ίδια δουλειά με τα ολοήμερα, είμαστε εκπαιδευτικοί ποιος ο λόγος που δεν μας αναγνωρίζεται την προϋπηρεσία μας επιτέλους; Ήμαστε εργαζόμενοι φαντάσματα όλα αυτά τα χρόνια.

Κάπου ο εμπαιγμός και η αδικία να λάβουν τέλος.

Σήμερα στο και πέντε της δράσης απαιτούμε:

1. Να ενισχύσετε άμεσα τα Δημοτικά ΚΔΑΠ με επιπλέον 10 εκ. τουλάχιστον, να είναι στο ίδιο ύψος με την σχολική χρονιά 2020 – 2021.

2. Να επιτρέψετε στους Δήμους να λειτουργήσουν τα δημοτικά τους ΚΔΑΠ εντός των δημοτικών σχολείων τα οποία η τοπική αυτοδιοίκηση συντηρεί αποκλειστικά.

3. Να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την εξυγίανση και την σωτηρία του θεσμού των ΚΔΑΠ, κάτι που συντεταγμένα πολεμάτε από την θεσμική σας θέση.

4. Να σταματήσετε τώρα την αντικοινωνική, αντιπαιδαγωγική , αντεθνική, άδικη , άρτια οργανωμένη επίθεση σας στον ΘΕΣΜΟ των ΚΔΑΠ. Νομίζετε ότι τα βάζετε με τους εργαζόμενους και τα ΚΔΑΠ που για κάποιο λόγο απεχθάνεστε, αλλά στην πραγματικότητα τα βάζετε με τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά της χώρας μας . Σταματήστε ή φύγετε .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter