Εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν: Επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης εν γνώσει της διοίκησης

Εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν: Επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης εν γνώσει της διοίκησης

Μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έφερε στο φως η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για «έγκλημα», υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση «χρήζει άμεσης διερεύνησης και δικαστικής παρέμβασης».

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, στα χειρουργεία του ΑΧΕΠΑ επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης και ότι αυτό γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 2/11/2022:

«Στο Σωματείο καταγγέλθηκε από μέλη πως γίνεται επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

Όλα αυτά μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στην μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους με σεβασμό στην ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter