Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν: Κλείνουν καλοριφέρ και φώτα επικαλούμενοι ενεργειακή κρίση

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν: Κλείνουν καλοριφέρ και φώτα επικαλούμενοι ενεργειακή κρίση

Κλειστά θα παραμένουν τα καλοριφέρ των κλινικών τον χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με απόφαση του διοικητή ενώ παράλληλα θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ «θα “πουντιάζουν”, δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους»

Σύμφωνα με το Σωματείο, η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης «αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών».

«Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό», τονίζουν οι εργαζόμενοι, καλώντας παράλληλα τη διοίκηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter