Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν την «ντιρεκτίβα» Μαξίμου για την Ικαρία

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν την «ντιρεκτίβα» Μαξίμου για την Ικαρία

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη και τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος που έδινε «ντιρεκτίβα» για τα πλάνα που έπρεπε να… προβληθούν σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και το «κορονογλέντι» που στήθηκε στην οικία του βουλευτή Στεφανάδη.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης της ΕΡΤ και η εκπρόσωπος δημοσιογράφων του ραδιοφώνου και των πολυμέσων, σημειώνεται ότι το γραπτό σημείωμα είναι πραγματικό γεγονός.

«Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι δύο εκπρόσωποι.

Διαβάστε επίσης: Σε ΥΕΝΕΔ μετατρέπει η κυβέρνηση την ΕΡΤ – Λογοκρισία για να προφυλάξει τον Μητσοτάκη

Αναλυτικά η δήλωση

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων

ΕΣΗΕΑ: «Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις για Ικαρία και Λιγνάδη»

«Με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν οδηγίες σε σχέση με τα ρεπορτάζ στην Ικαρία και την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το γεγονός και κάθε απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης. Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις και η ΕΣΗΕΑ είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν μετακύληση ευθυνών σε απλούς εργαζομένους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter