Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: Το υπουργείο παρανομεί και το διαφημίζει κιόλας;

Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: Το υπουργείο παρανομεί και το διαφημίζει κιόλας;

Ανακοίνωση «φωτιά» κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων του υπουργείου με αφορμή ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Aθλητισμού στο facebook με την οποία εκφράζονταν ευχαριστίες προς τους εργαζομένους στα έργα συντήρησης του Παρθενώνα με 40 βαθμούς ζέστη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ενημερωθούν για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία που προβλέπει με σαφήνεια ότι δεν δουλεύουν εργαζόμενοι στις σκαλωσιές όταν η θερμοκρασία είναι άνω των 38 βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αυτή η ανάρτηση ανέβηκε την Τετάρτη 20 Μάϊου, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Aθλητισμού στο facebook.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν είχε πράγματι 40 βαθμούς στον Παρθενώνα, για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία που προβλέπει με σαφήνεια ότι δεν δουλεύουν εργαζόμενοι στις σκαλωσιές όταν η θερμοκρασία είναι άνω των 38 βαθμών; Το ζήτημα δεν είναι δήθεν να «ευχαριστεί» το ΥΠΠΟΑ τους εργαζόμενους, το ζήτημα είναι να εφαρμόζει την νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας!

Κατανοούμε την ανάγκη της Υπουργού Πολιτισμού να δείξει ότι «αγαπάει» τους εργαζόμενους, ειδικά από την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού.

Μας έχει κάνει, άλλωστε, εντύπωση τελευταία ότι ακόμη και το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ έχει αποκτήσει ένα κάπως πιο «ανεκτικό» ύφος απέναντι στην κριτική. Κάποτε απειλούσε με εξώδικα (διά των δελτίων τύπου του ΥΠΠΟΑ!) και με fake news.

Όμως, όσο κι αν προσπαθεί, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ δεν τα καταφέρνει να κρύψει την πραγματική της δυσφορία απέναντι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στις προτάσεις και τις διεκδικήσεις τους.

«Εξαντλήθηκε η επιείκεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας προς τους καλλιτέχνες». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην πιο πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, καθιστώντας σαφές ότι όσο κι αν προσπαθεί να «αναστηλώσει» το προφίλ της, η υποτίμησή της σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, είναι ένα βασικό στοιχείο που την χαρακτηρίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter