Εργαζόμενοι ΥΠΠΟΑ για την εταιρεία “Ι ΚΝΟW HOW”: Η Μενδώνη δικαιώνει την εταιρεία και όχι το Δημόσιο

Εργαζόμενοι ΥΠΠΟΑ για την εταιρεία “Ι ΚΝΟW HOW”: Η Μενδώνη δικαιώνει την εταιρεία και όχι το Δημόσιο

Βολές κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων με αφορμή απόφαση που έλαβε για ανάκληση προηγούμενης υπουργικής απόφασης με την οποία είχε κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία ΑΪΝΟΟΥΧΑΟΥ (Ι ΚNOW HOW) Πληροφορική ΑΕ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση η απόφαση της Λίνας Μενδώνη προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό καθώς με την απόφαση της η Λίνα Μενδώνη «αντί να προχωρήσει, όπως όφειλε εδώ και μήνες, στις διαδικασίες για την απόδοση και καταλογισμό των ευθυνών της Ι ΚNOW HOW Πληροφορική ΑΕ για τη ζημιά που επέφερε στο ελληνικό δημόσιο, έρχεται με την πρόσφατη ΥΑ να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να δικαιώσει, επί της ουσίας, τις αιτιάσεις της εταιρείας».

Επίσης στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους οι οποίοι έχουν μηνυθεί από την εταιρεία τα οποία ήταν μέλη της Επιτροπής Παρακολουθήσεων του συγκεκριμένου έργου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η απόφαση της υπουργού Λ. Μενδώνη να ανακαλέσει με Υπουργική της Απόφαση (ΥΑ) την προηγούμενη ΥΑ, με την οποία είχε κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία ΑΪΝΟΟΥΧΑΟΥ (Ι ΚNOW HOW) Πληροφορική ΑΕ, καθώς δεν είχε παραδώσει σύμφωνα με τη συμβατικές της υποχρεώσεις τα παραδοτέα του υποέργου «Ανάπτυξη Εφαρμογών», στο πλαίσιο του Έργου «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων».

Θυμίζουμε, πως η εν λόγω εταιρεία όχι μόνο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά έχει στραφεί με μήνυση και εναντίον τριών συναδέλφων μας, εκ των οποίων δύο μέλη του συλλόγου μας, τακτικών μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου για τις διαπιστώσεις και την εισήγησή τους, την άσκηση δηλαδή των καθηκόντων τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπέρ του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων έχει καταγγείλει κατηγορηματικά την εκφοβιστική αυτή ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας. Στην ανακοίνωση που είχε τότε εκδώσει ο Σύλλογός μας σημειώναμε πως: «Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε πέπλο φόβου να σκεπάσει όσους συνάδελφους και συναδέλφισσες έχουν ελεγκτικές αρμοδιότητες, να ορθώσουμε τείχος σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το ελληνικό δημόσιο σε παρακολούθημα ιδιωτικών συμφερόντων, να προστατέψουμε το δημόσιο αγαθό προς όφελος της κοινωνίας. Είναι υπόθεση τιμής και αξιοπρέπειας για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να προστατέψει τους συναδέλφους και άμεσα να εφαρμόσει πολιτικές που θα αποτρέπουν παρόμοιες εξελίξεις».

Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ κινείται ακριβώς στον αντίποδα. Αντί να προχωρήσει, όπως όφειλε εδώ και μήνες, στις διαδικασίες για την απόδοση και καταλογισμό των ευθυνών της Ι ΚNOW HOW Πληροφορική ΑΕ για τη ζημιά που επέφερε στο ελληνικό δημόσιο, έρχεται με την πρόσφατη ΥΑ να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να δικαιώσει, επί της ουσίας, τις αιτιάσεις της εταιρείας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter