Εργοδότης απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω Zoom: «Αν βρίσκεστε σε αυτήν την βιντεοκλήση, απολύεστε» (Video)

Εργοδότης απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω Zoom: «Αν βρίσκεστε σε αυτήν την βιντεοκλήση, απολύεστε» (Video)

«Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Με αυτή τη φράση μέσω μιας κλήσης Zoom ο CEO της better.com, μιας αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, φέρεται να απέλυσε 900 υπαλλήλους.

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. «Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ διακόπτεται άμεσα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας».

«Η αγορά έχει αλλάξει… και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι’ αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες είπε.

Ένας από τους εργαζόμενους, βιντεοσκόπησε την ομαδική κλήση και τη δημοσίευσε στα social media, με αποτέλεσμα η στιγμή της απόλυσης να κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας κύμα οργής.

Στο βίντεο ακούγεται μάλιστα ένας εξοργισμένος υπάλληλος να αντιδρά στο άκουσμα της απόλυσης λέγοντάς του [email protected] you.

 

Στη συνέχεια της κλήσης, ο Γκαργκ ενημερώνει τους πρώην υπαλλήλους του ότι θα λάβουν ένα email από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με λεπτομέρειες για την αποζημίωσή τους. Επίσης χαρακτηρίζει την απόφαση που πήρε εξαιρετικά δύσκολη και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να κάνει τέτοιες περικοπές. «Δεν θέλω καθόλου να το κάνω αυτό. Την τελευταία φορά που το έκανα έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να φανώ πιο δυνατός», αναφέρει στην επίμαχη βιντεοκλήση.

Σε συνέντευξή του στο Daily Beast, ένας από τους απολυθέντες υπαλλήλους της εταιρείας εξήγησε ότι η βιντεοκλήση δεν ξεπερνούσε σε διάρκεια τα τρία λεπτά. «Μας πέταξαν λες και ήμασταν σκουπίδια. Ήμασταν στην εταιρεία από το ξεκίνημά της και δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από τη θέση του», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος.

Η Better.com, είναι ιστοσελίδα παροχής ενυπόθηκων δανείων και σύμφωνα με την Guardian, η εταιρεία φέρεται να έλαβε μια «ένεση» ρευστού ύψους από επενδυτές ύψους 750 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και πρόσφατα η αξία της υπολογίστηκε γύρω στα 7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter