Εργολαβική αρχαιοκτονία στο μετρό Θεσσαλονίκης, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Εργολαβική αρχαιοκτονία στο μετρό Θεσσαλονίκης, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη γράφει για το πισωπάτημα και την εργολαβική αρχαιοκτονία των πρωθυπουργικών εξαγγελιών με αφορμή το «αμαρτωλό» Μετρό Θεσσαλονίκης

-O Τζον Κλιζ εμφανίζεται πρώτη φορά στο Ηρώδειο και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης καταγράφει τους σημαντικούς σταθμούς στην ζωή και την καριέρα του διάσημου κωμικού, μαζί με τα βασικά χαρακτηριστικά της παράστασης που έχει τον προκλητικό τίτλο «Last Time to See Me Before I Die».

-Ο Αντώνης Μιτζέλος, από τα ιδρυτικά μέλη στους Τερμίτες, αποχαιρετά τον στενό φίλο και μουσικό συνοδοιπόρο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ένα κείμενο που ξεκινά από την πρώτη τους γνωριμία το 1979 και διανύει μια πλούσια 40χρονη διαδρομή. Στην επιμέλεια ο Σπύρος Οικόπουλος.

-Ο κριτικός κινηματογράφου και ποιητής Δημήτρης Χαρίτος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Δράμας μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για το μεγάλο ραντεβού των μικρομηκάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τονίζοντας την αξία του φεστιβάλ που φέτος κλείνει 42 χρόνια ζωής.

-Ο Ορφέας Περίδης ολοκληρώνει σε λίγες μέρες στο κηποθέατρο του Παπάγου την καλοκαιρινή του περιοδεία με την Λιζέτα Καλημέρη και σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη, επισημαίνει τα βασικά σημεία της τριαντάχρονης καριέρας του στο τραγούδι.

-Η Λήδα Σάνταλα, καθηγήτρια γιόγκα και ινδικού κλασικού χορού Μπαράτα Νάτιαμ γράφει στο Documento για τη σχέση της με τον ινδικό πολιτισμό και το πώς εκείνος συνδέεται με την προσωπική αναζήτηση εσωτερικών φιλοσοφημένων τρόπων ισορροπίας και ψυχικής θεραπείας.

-Με αφορμή το έργο της Νάνσης Τουμπακάρη «Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης» που είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την προσωπικότητα του Μάρκου και το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και για τη δική του θεατρική πορεία.

-Ένας ύστατος χαιρετισμός στο Νάνο Βαλαωρίτη με ένα απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του ποιητή ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 98 ετών, στο Documento και τη Βίκη ∆έµου.

-Η μεγάλη γιορτή του animation στη Σύρο ξεκινά. Το Animasyros επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά στην αρχόντισσα των Κυκλάδων και η Αφροδίτη Ερμίδη έχει όλες τις λεπτομέρειες.

-Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη μας συστήνεται η μουσικός Λόλα Γιαννοπούλου.

-Ενας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ο Γιώργος Καλογερόπουλος, σκηνοθέτης και προσωπικός φίλος του Ζακ γράφει στο Documento για τον Ζακ που γνώρισε. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter