Εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ στον Ασπρόπυργο

Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων κατάφερε το Σ.Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Ασπροπύργου, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλος αριθμός μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιγάρων. Είχαν ήδη ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για το στήσιμο παράνομου εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε, ο οποίος συνιστά ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τσιγάρων, αποτελούνταν από:

► Τουρμπίνα εξαερισμού που φέρει ηλεκτρονικό μοτέρ και ηλεκτρικό μοτέρ

► Εξοπλισμό ελέγχου σκόνης

► Μηχάνημα εξαερισμού

► Ιμάντα μεταφοράς, 3 τεμάχια

► Πίνακα ηλεκτρολογικού ελέγχου

► Γεννήτρια με πίνακα ελέγχου, δύο μπαταρίες τύπου και κινητήρα εσωτερικής καύσης, καύσιμο DIESEL (περιέχεται καύσιμο στην δεξαμενή πετρελαίου)

► Κόφτη – Μηχάνημα με ιμάντα μεταφοράς

► Δεξαμενή καυσίμων κενή περιεχομένου

► Σιλό με ιμάντες, με ηλεκτρικό μοτέρ

► Κομπρεσέρ, αεριοφυλάκιο

► Μεγάλο σιλό με ιμάντες, που φέρει μοτέρ

► Εξαρτήματα εξαερισμού

► Σιλό μεγάλο, χωρίς ιμάντες

► Δύο (2) ιμάντες μεταφοράς με αντίστοιχα ηλεκτρικά μοτέρ

► Μηχάνημα μέτρησης υγρασίας

► Ζυγαριά ηλεκτρονική

► Μαχαίρια (25 τεμάχια) κοπής τσιγάρων και κυλινδρική πέτρα ακονίσματος

► Σωλήνες εξαερισμού διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, οκτώ (8) τεμάχια.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα της τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.