Έρημες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (Photos)

Έρημες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (Photos)

Έρημοι είναι οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα, ενώ ελάχιστοι είναι και οι πεζοί.

Σε κεντρικούς δρόμους και στις δύο πόλεις τα αυτοκίνητα που συναντά κανείς στους δρόμους είναι ελάχιστα. Παράλληλα, οι λιγοστοί πεζοί είτε έχουν βγει για τα ψώνια τους κρατώντας σακούλες στα χέρια, είτε για άθληση, είτε για να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε φωτογραφίες από τους άδειους δρόμους στην Αθήνα (πατήστε το βελάκι)



Άδειοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη (πατήστε το βελάκι)







Άδειοι δρόμοι και πλατείες και στη Λαμία

Και στην πόλη της Λαμίας η κίνηση πεζών και οχημάτων είναι ελάχιστη. Η Αστυνομία είναι σε πολλά σημεία και εκτελεί τα καθήκοντα της. Για κάθε έναν που κυκλοφορεί, ζητά τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και γίνεται επαλήθευση των στοιχείων.

Στο μόνο μέρος που υπήρχε λίγος κόσμος, ήταν σε ΑΤΜ Τράπεζας, όπου όσοι περίμεναν, περίπου 10 άτομα, είχαν αποστάσεις μεταξύ τους. 



Οι περιπτώσεις που δικαιολογείται μετακίνηση

Κατ’ αρχήν, μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

– Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

– Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

– Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

– Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

– Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Μόνο με Βεβαίωση Κίνησης

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Στο διαδίκτυο οι Βεβαιώσεις

Για την προμήθεια και τη συμπλήρωση των Βεβαιώσεων Κίνησης, οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα, forma.gov.ge στην οποία θα βρουν τα σχετικά έγγραφα για τη δήλωση τύπου Α και Β για τις μετακινήσεις μας.

Aναφορικά με μετακινήσεις τύπου Β (όλες πλην εργασίας), οι οποίες κατατάσσονται σε έξι κατηγορίες και γνωστοποιούνται στις Αρχές με τρεις τρόπους:

1 ) Με τη φόρμα που βρίσκεται στο site, forma.gov.gr, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

2) Με ένα λευκό χαρτί στο οποίο πρέπει κανείς να γράψει

-Όνομα/Επίθετο,

-Διεύθυνση κατοικίας

-Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες

– διεύθυνση προορισμού

– Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

3) Με την αποστολή sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 13033

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter