Ερήμην της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από το Σουδάν

Ερήμην της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από το Σουδάν

Τι κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρητικά ενεργοποίησε «το άκρως απόρρητο σχέδιο “Κόσμος”» και απέστειλε στην περιοχή δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, (C-130 και C-27). Τα μεταγωγικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα έφτασαν έως τη νότια Αίγυπτο, χωρίς ωστόσο να πλησιάζουν το Χαρτούμ ή κάποια άλλη πόλη στο Σουδάν, ενώ τελικά την πολυδιαφημισμένη μυστική επιχείρηση ανέλαβαν να εκτελέσουν οι γάλλοι και οι ιταλοί με την αποστολή των δύο αεροσκαφών να παραμένει άγνωστη.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποθάρρυνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Εξωτερικών και τα ελληνικά ΜΜΕ από το να κομπάζουν για «μυστικές επιχειρήσεις» του ελληνικού στρατού.

Η αποστολή, ωστόσο, ήταν τόσο απόρρητη που τα GPS των αεροπλάνων καθόλη διάρκεια της διαδρομής ήταν ανοιχτά…

Σε κάθε περίπτωση η «άκρως απόρρητη αποστολή» μέχρι στιγμής δεν έχει εκκενώσει κανέναν έλληνα. Απόδειξη αυτού είναι τόσο οι ανακοινώσεις του υπουργείου και των επιτελείων που δεν έχουν αναφέρει ούτε μια φράση για την εξέλιξη της αποστολής. Συνολικά, 23 έλληνες πολίτες έχουν εκκενωθεί από τη χώρα όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίες πληροφορίες από το Yπουργείο Άμυνας αναφέρουν πως το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 απογειώθηκε από το Ασουάν στη νότια Αίγυπτο και μεταβαίνει προς το Τζιμπουτί για να παραλάβει τους Έλληνες που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Ευχαριστίες Δένδια σε Γάλλους και Ιταλούς

Από τη μεριά του, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε ότι ακόμη δέκα Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απομακρύνθηκαν από το Σουδάν με τη βοήθεια της Ιταλίας και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σε νεώτερη ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως απεγκλωβίστηκαν επιπλέον πέντε Έλληνες από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε, επίσης, τον γάλλο συνάδελφό του C. Colonna και τη Γαλλίδα υφυπουργό C. Ζαχαροπούλου για τη βοήθειά τους στην εξασφάλιση της ασφαλούς απομάκρυνσης των Ελλήνων υπηκόων, συμπεριλαμβανομένων των δύο τραυματιών Ελλήνων, με γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Απεγκλωβίστηκαν πέντε ακόμα Έλληνες από το Σουδάν – Συγκλονιστικές περιγραφές για την κατάσταση στο Χαρτούμ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter