Ερινύες

Ερινύες

Την Αληκτώ, την Τισιφόνη και την Μέγαιρα* πρέπει να τις αγνοούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρωτίστως ο ίδιος ο εκ του Κολάμπια ορμώμενος πρωθυπουργός αν παρατηρήσει την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύουν, παρά την ανατριχιαστική ομολογία του Αδωνη Γεωργιάδη ότι παρότι οι ειδικοί επιστήμονες είχαν ζητήσει lockdown πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, τους αγνόησαν σπέρνοντας τον θάνατο στη συμπρωτεύουσα.

Πριν λίγο καιρό, μη δυνάμενοι να βαστάξουν το βάρος των θανάτων, οι ταγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας είχαν ομολογήσει ότι και αυτοί ζήτησαν μέτρα προστασίας του πληθυσμού αλλά επιδεικτικά είχε βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους διέψευσε. Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν άνθρωποι της παράταξής του που αγωνίστηκαν να τον κάνουν πρωθυπουργό.

Ο ανέμελος Κυριάκος έχει την εντύπωση ότι οι αποφάσεις είναι παιγνίδι και φέρεται σαν αυτοκράτορας απέναντι στον λαό του, αδιαφορώντας για το αν αυτές προκαλούν φτωχοποίηση, ανεργία, δυστυχία ή θάνατο.

Οι «σοφοί» υπουργοί αυτής της κυβέρνησης προκρίνοντας τον υποτιθέμενο σεβασμό τους στη χριστιανική θρησκεία άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για να φανούν αρεστοί σε μερικούς ταλιμπάν Μητροπολίτες που αρνούνται να δεχτούν τη θανατηφόρο πανδημία, πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν και τις επόμενες εκλογές, τρομοκρατώντας το ποίμνιό τους μέσα από τα καθημερινά κηρύγματα στους ναούς που έχουν μετατρέψει σε εκλογικά κέντρα της πιο συντηρητικής, φανατικής και μισαλλόδοξης Δεξιάς που γέννησε ο τόπος.

Αποτέλεσμα να μην τολμά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακόμη και σήμερα μετά από πέντε χιλιάδες θανάτους και ασφυκτικά μέτρα εγκλεισμού των πολιτών, να επιβάλλει στην Ιεραρχία τις αποφάσεις της για κλείσιμο των ναών στα Θεοφάνεια και ο πολύς Χρυσοχοΐδης να στέλνει αστυνομικούς για συστάσεις μόνο, έξω από τους ναούς. Τι διαφορετική αντιμετώπιση από την επέτειο του Πολυτεχνείου, την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και την συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή που οι πραιτωριανοί του έπνιξαν την Αθήνα και τις άλλες μεγαλουπόλεις στη βία και στα δακρυγόνα.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία τόσο πολύ θαυμάζουν οι «άριστοι» του Κυριάκου θα υπήρχαν μαζικές παραιτήσεις, από την παραδοχή μιας τέτοιας εγκληματικής απόφασης.

Αλλά εδώ στην πολύπαθη αυτή χώρα οι πολιτικοί της Δεξιάς το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν, και το κάνουν συνειδητά, είναι να καταστρέφουν τον λαό της προσδοκώντας ίδια οφέλη.

Η κοινωνία όμως δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει τα εγκληματικά τους λάθη, όσο και να προστατεύονται από τα χρυσοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης.

ΥΓ: Το να μιλήσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους πολιτικούς της Ιαπωνίας μάλλον είναι χαμένος κόπος.

*Οι Ερινύες στην ελληνική μυθολογία ήταν χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter