Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο Νορβηγός φορ πρωταγωνιστής στο σίριαλ του καλοκαιριού…

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο Νορβηγός φορ πρωταγωνιστής στο σίριαλ του καλοκαιριού…

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, με έναν εκ των μεγαλύτερων ατζέντηδων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, τον Μίνο Ραϊόλα.

Ο Ιταλο-ολλανδός μάνατζερ μεταξύ των διάσημων πελατών του, έχει και το πιο «καυτό» όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον 21χρονο Νορβηγό φορ της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ με την αξία του του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ξεπερνά τα 100 εκατ ευρώ.

Ο Ραϊόλα λοιπόν, έχει πάρει «παραμάσχαλα» τον πατέρα του παίκτη και για να διαφημίσει την πραμάτεια του κάνει τουρ στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης προκειμένου να μαζέψει προσφορές και να φτάσει κάποια στιγμή σε ένα αστρονομικό deal πώλησης του, πρωτόγνωρο ως τώρα στα μεταγραφικά δρώμενα…

Παρά το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πουλάει το ερχόμενο καλοκαίρι τον Χάαλαντ, εντούτοις από την πλευρά του ατζέντη λέγεται πως η πώληση μπορεί να γίνει αν ο γερμανικό σύλλογος πάρει… 180.000.000 ευρώ!

Ο ιδιόρρυθμος και απρόβλεπτος Ραϊόλα με σύμμαχο τον πατέρα του Νορβηγού άσου, ξεκίνησαν τις επαφές με τους πανίσχυρους οικονομικά ευρωπαϊκούς συλλόγους αρχής γενομένης από την Ισπανία, όπου μίλησαν πρώτα με την Μπαρτσελόνα 31/3), μετά με τη Ρεάλ (1/4) και σήμερα (2/4) ταξίδεψαν στην Αγγλία για να τα πουν στη σειρά με Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι συναντήσεις με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, αλλά δεν έγιναν γνωστές κάποιες λεπτομέρειες από τυχόν προσφορές των δύο κλαμπ, αν και από τη Μαδρίτη διαρρέουν ότι η πλευρά του νορβηγού δείχνει μια ελαφρά προτίμηση στην «βασίλισσα».

Η Ντόρτμουντ πάντως έχει κάθε λόγο να είναι εξοργισμένη με τα «παιχνίδια» του ατζέντη και ξεκαθάρισε σε όλους χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα πώλησης του παίκτη το φετινό καλοκαίρι.

Πάντως ο Χάαλαντ μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα με τη γερμανική ομάδα, και σε συνδυασμό με την κακή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών του συλλόγου, βγάζει πολύ εκνευρισμό και αυτό οδηγεί τα ΜΜΕ σε συνειρμούς περί φυγής του από τον σύλλογο καθώς όπως αναφέρουν έχει πολύ υψηλότερους στόχους από την Μπορούσια…

Προφανώς και τα ταξίδια του Ραϊόλα με τον πατέρα του Χάαλαντ δεν έχουν να κάνουν με δική του επιθυμία να τον πουλήσει πανάκριβα αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο έχει πάρει το πράσινο φως από τον Νορβηγό… Ο ίδιος πάντως πριν λίγες μέρες ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα Νορβηγίας – Τουρκίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 για το αν πρόκειται να φύγει από την Μπορούσια ξεκαθάρισε ότι «είμαι πολύ καλά στη Ντόρτμουντ και δεν ανησυχώ για κάτι. Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2024 και δεν σκέφτομαι να φύγω».

Τρομερή στατιστική

Ο πανύψηλος (1μ.94) Νορβηγός γεννήθηκε στο Λιντς της Αγγλίας στις 21 Ιουλίου του 2000 ξεκίνησε την καριέρα του από την FKΜπρίνε της Νορβηγίας και στη συνέχεια πήγε στη Μόλντε από τον οποίο το 2019 τον αγόρασε η Ζάλτσμπουργκ με την οποία έγινε γνωστός από τα παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση (17/9/2019) σημείωσε χατ τρικ, το τέταρτο του συνολικά για το σύλλογο, στη νίκη 6-2 εναντίον της Γκενκ.

Στη συνέχεια, έγινε μόλις ο δεύτερος έφηβος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκόραρε σε κάθε μία από τις τρεις πρώτες εμφανίσεις του στη διοργάνωση, μετά τον Γάλλο ΚαρίμΜπενζεμά, αφού εκτός της Γκενκ πέτυχε γκολ και εναντίον της Λίβερπουλ και της Νάπολι (δύο γκολ).

Έτσι έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης που σκόραρε έξι γκολ στους τρεις πρώτους του αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αργότερα, σημείωσε γκολ και στον 2ο αγώνα του ομίλου με τη Νάπολικι έγινε ο πρώτος έφηβος που σκόραρε σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες και ο 4ος ποδοσφαιριστής που το πέτυχε μετά τους Ζε Κάρλος, Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο και Ντιέγκο Κόστα.

Αυτά τα κατορθώματα είδε η Ντόρτμουντ και τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2020 για 4 χρόνια.

Ο πιο γρήγορος

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός έχει φτάσει ήδη τα 20 γκολ σε μόλις 14 ματς στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA, σε δέκα αγώνες λιγότερους, από τον 2ο της σχετικής λίστας τον Άγγλο διεθνή επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος τα είχε καταφέρει στις 26 Νοεμβρίου του 2019, στην 24η του εμφάνιση στη διοργάνωση.

Ο Χάαλαντ είναι επίσης ο πρώτος που έφτασε τα 20 γκολ, πριν τα 21α γενέθλιά του, σε ηλικία 20 ετών και 231 ημερών, αφήνοντας δεύτερο τον ΚιλιάνΜπαπέ (21 ετών και 355 ημερών) και τρίτο τον ΛιονέλΜέσι (22 ετών και 266 ημερών).
Στη Γερμανία ο Χάαλαντ έχει ήδη στο πρωτάθλημα, 33 γκολ σε 30 αγώνες.

Παράλληλα το «παιδί – θαύμα» όπως τον αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπουντεσλίγκα που σημείωσε πέντε γκολ στους δύο πρώτους αγώνες του, καθώς και ο γρηγορότερος παίκτης που έφτασε αυτό τον αριθμό (σε 56 λεπτά).

Μετά από όλα αυτά, πως ο ατζέντης του, ο πολυμήχανος Ραϊόλα να μεν έχει ξεκινήσει να μαζεύει προσφορές για τον πελάτη του. Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση του Νορβηγού θα είναι το επόμενο μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ το ερχόμενο καλοκαίρι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter