«Ερμαιο του υποκόσμου»

«Ερμαιο του υποκόσμου»

Τα ποινικά δικαστήρια εκδικάζουν την υπόθεση για τη «συμμορία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ίδιο ακριβώς κάνει παράλληλα και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Κοινό στοιχείο τους είναι ότι οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας άλλα έλεγαν όταν κατήγγειλαν πρόσωπα και γεγονότα, άλλα είπαν στην πορεία και άλλα καταλήγουν να λένε όταν φτάνουν στο διά ταύτα. 

Τα ζήσαμε στην υπόθεση του «Κοριόπολις» που κατέληξε σε φιάσκο, τα είδαμε στη δίκη της «συμμορίας» όπου όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας μόλις έφτασαν στο βήμα το γύρισαν στο «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα»! Θυμάμαι την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο «Κοριόπολις», η οποία, όταν κάποια στιγμή όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας είχαν πάθει… αμνησία, εξερράγη και αναρωτήθηκε: «Τι έρχεστε να κάνετε εδώ αφού κανείς δεν θυμάται; Δεν διαφωτίζετε την υπόθεση». 

Στη δίκη της «συμμορίας» κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση και η πρόεδρος της έδρας, που δεν έβγαζε άκρη καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν μετατρέψει την αίθουσα σε… γενική συνέλευση της ΕΠΟ, διέκοψε έξαλλη τη δίκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ τα έχω δει όλα! Οι συνήγοροι να προσπαθούν να πείσουν τους μάρτυρες και οι μάρτυρες τους κατηγορούμενους». 

Τα ίδια και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Σε όλες αυτές τις δίκες, πλην ελάχιστων μαρτύρων κατηγορίας (Μελισσανίδης, Γεωργέας κι ένας δύο ακόμη), όλοι οι άλλοι σχεδόν… απάλλαξαν τους κατηγορούμενους! Τα δε αφεντικά των ΠΑΕ ανάλογα με τις πρόσκαιρες συμμαχίες τους κατηγορούν το ένα το άλλο για «πρακτικές υποκόσμου». Πώς το είπε στην πρόσφατη ανακοίνωση (για εντελώς διαφορετικούς λόγους βέβαια) η ΠΑΕ Ολυμπιακός; «Είναι ξεκάθαρο ότι το ποδόσφαιρό μας είναι έρμαιο στα χέρια του υποκόσμου».

 Αυτό ακριβώς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter