Ερντογάν: Αφού φυλάκισε και απέλυσε δεκάδες χιλιάδες στο Δημόσιο, τώρα εξαγγέλλει «μαζικές προσλήψεις»

Ερντογάν: Αφού φυλάκισε και απέλυσε δεκάδες χιλιάδες στο Δημόσιο, τώρα εξαγγέλλει «μαζικές προσλήψεις»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ γνωστοποίησε σήμερα ότι η Τουρκία θα προσλάβει επιπλέον 110.000 δημόσιους υπαλλήλους το 2018, μεταξύ αυτών δασκάλους και ιατρικό προσωπικό.

Σε ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Κιλίς, στη νότια Τουρκία, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι μεταξύ άλλων θα προσληφθούν 36.000 γιατροί και άλλο ιατρικό προσωπικό και 20.000 δασκάλοι.

Βέβαια ακόμα και αυτές οι προσλήψεις υπολείπονται κατά 40.000 των συνολικά 150.000 απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. 

Μάλιστα λίγο νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι άλλα 2.756 άτομα αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους σε κρατικούς φορείς, περιλαμβανομένων στρατιωτών, δασκάλων και υπαλλήλων υπουργείων, λόγω δεσμών με «τρομοκρατικές οργανώσεις». Οι υπάλληλοι που αποπέμφθηκαν βρέθηκε -κατά την τουρκική κυβέρνηση- ότι ήταν μέλη, ή είχαν σχέσεις, με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, δομές και οντότητες που ενεργούν ενάντια στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Περίπου 50.000 άτομα έχουν συλληφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μεταξύ των οποίων προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς θεωρήθηκε ότι είχαν σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter