Ερντογάν: Δε μας νοιάζει τι λέει ο Τσίπρας, εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Ερντογάν: Δε μας νοιάζει τι λέει ο Τσίπρας, εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά προκλητικός σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, λίγα 24ωρα μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη και το θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχουμε δικαιώματα εκεί. Για να προστατέψουμε αυτά τα δικαιώματα, τόσο οι γεωτρήσεις όσο και τα ερευνητικά μας πλοία θα συνεχίσουν τις εργασίες τους. Τώρα, διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 την περασμένη Κυριακή έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter