Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας»

Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί υψηλούς τους τόνους όσον αφορά την τουρκική ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στις χώρες της Μεσογείου, ώστε να βρεθεί μία λύση «που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αναβάλει τις σεισμικές έρευνες ως «κίνηση καλής θελήσεως» έπειτα από την παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν γιατί «η Ελλάδα έδειξε ότι δεν συμπεριφέρεται με φιλικό τρόπο και κατευθύνθηκε προς μία συμφωνία δίχως νομική βάση με την Αίγυπτο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μας αγνοούν»

 «H Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα νόμιμα δικαιώματα, στα εδάφη ή στις θάλασσες των άλλων. Όμως θέλουμε κι εμείς να μας προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοούν την Τουρκία με την τεράστια έκταση των 780 τετρ. χιλιομέτρων εδαφών και να προσπαθήσουν να την εγκλωβίσουν στις ακτές της με κάποια νησιά λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στον κόσμο καμία χώρα δεν σκύβει το κεφάλι σε ένα τέτοιο ηλίθιο και αβάσιμο αίτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

«Όσοι κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτό το κάλεσμα με ενέργειες που ξεπερνούν το μπόι τους και με βήματα που δεν τους αρκεί η δύναμη τους, αμαυρώνουν το μέλλον της χώρας τους με τα δικά τους χέρια», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι Τουρκία είναι «υπέρ του διαλόγου και της επίλυσης των διαφορών με δίκαιο τρόπο. Μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική, εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα σχέδια μας και στο μέτωπο και στη διπλωματία. Έτσι το Oruc Reis χθες το βράδυ τις 8.00 απέπλευσε από την Αττάλεια και κατευθύνθηκε στην περιοχή εργασιών του και το πρωί στις 8.00 ξεκίνησε τις εργασίες του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter