Ερντογάν: Διέψευσε τα περί βομβαρδισμών και προειδοποίησε τις ΗΠΑ

Ερντογάν: Διέψευσε τα περί βομβαρδισμών και προειδοποίησε τις ΗΠΑ

«Δεν υπάρχουν συγκρούσεις σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος το πρωί της Παρασκευής.

Το πρωί της Παρασκευής ακούστηκαν βομβαρδισμοί στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, παρά τη συμφωνία Ουάσινγκτον – Άγκυρας για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε το ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις σε εξέλιξη στην περιοχή. ενώ οι ΗΠΑ τόνισαν ότι η συμφωνία καλύπτει μόνο το μέρος της περιοχής που η Άγκυρα σκοπεύει να καταλάβει.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συμπλήρωσε πως η ουδέτερη ζώνη για την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων θα έχει μήκος 440 χλμ. πάνω στη γραμμή των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, με την ανατολική άκρη της στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, προσθέτοντας ότι συμφωνήθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες για βάθος 32 χλμ.

Τέλος, συμπλήρωσε το ότι η Άγκυρα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η από κοινού εφαρμογή της συμφωνίας.

Η προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να σημειώσει το ότι θα συνεχίσει και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την επίθεσή της στη βορειονατολική Συρία από το βράδυ της Τρίτης, εφόσον δεν τηρηθεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Αν οι υποσχέσεις γίνουν σεβαστές μέχρι το βράδυ της Τρίτης, το ζήτημα της ζώνης ασφαλείας θα έχει λυθεί. Αν δεν γίνουν, η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης θα επαναληφθεί μόλις εκπνεύσει η προθεσμία των 120 ωρών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter