Ερντογάν: «Είμαστε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν» – «Πυρά» για ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία

Ερντογάν: «Είμαστε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν» – «Πυρά» για ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό του «αδελφικού» όπως το χαρακτήρισε, Αζερμπαϊτζάν, καλώντας την Αρμενία να αποχωρήσει από τα εδάφη του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Ο Ερντογάν καταδίκασε «την επίθεση της Αρμενίας στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν», τονίζοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει «ολόψυχα αν στηρίζει τη φιλική και αδελφική χώρα με όλα τα μέσα που διαθέτει», κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε συμπόσιο στο προεδρικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης με θέμα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, κάλεσε τους Αρμένιους να «εγκαταλείψουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει ώστε να επανέλθει η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή», την ίδια ώρα που το Γερεβάν κατηγορεί ευθέως την Άγκυρα για παροχή άμεσης στρατιωτικής υποστήριξης στο Μπακού.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γαλλία, που αποτελούν την Τριμερή Ομάδα Επαφής του Μίνσκ για την επίλυση του ζητήματος στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. «Έκαναν τα… πάντα για να μη λυθεί το πρόβλημα και τώρα τους ακούμε να δίνουν συμβουλές και να απειλούν», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter