Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πολύ πιο πέρα από τα σύνορά της

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε, μιλώντας σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της στην Μεσόγειο, το Ιράκ, τη Συρία αλλά και τη Λιβύη.

«Το μέλλον και η ασφάλεια της χώρας ξεκινούν πολύ πέρα από τα σύνορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε επίσης και για το σχέδιο αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Βρισκόμαστε σε αυτά τα εδάφη όπου οι πρόγονοί μας έγραψαν ιστορία, επειδή μας προσκάλεσαν εκεί για να διαλύσουμε την αδικία και τις διώξεις», προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα δώσει: «την καλύτερη απάντηση» σε όσους δεν κατανοούν ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πέραν των συνόρων της, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που έχει προκαλέσει αυτή η απόφασή του.

Τσαβούσογλου: «Δεν θέλουμε να μετατραπεί το Ιράκ σε πεδίο μάχης»

Όσο για το θέμα του Ιράκ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θέλει να δει το Ιράκ να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρακινό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου είπε ότι το Ιράκ δεν είναι μόνο του και ότι η Τουρκία βρίσκεται εκεί για να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες ημέρες. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται στο Ιράκ για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης κρίσης Ιράν και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.