Ερντογάν: Η Ευρώπη σαπίζει!

Ερντογάν: Η Ευρώπη σαπίζει!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε εκ νέου τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης, υποστηρίζοντας σήμερα ότι βλέπει σε εκείνη μια «ήπειρο που σαπίζει» και αποτελεί το «κέντρο του ναζισμού». Στο μεταξύ η Τουρκία προχώρησε σε απαγόρευση εξόδου 100 ολλανδών πολιτών, τουρκικής καταγωγής.

«Η Ευρώπη δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο. Ενώπιόν μας βρίσκεται μια ήπειρος που σαπίζει» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ομιλία στο Μπαλικεσίρ (βορειοδυτικά).

«Τα ρατσιστικά κόμματα κρατούν τους ηγέτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην παλάμη του χεριού τους» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όμως εκείνη των πιέσεων, της βίας και του ναζισμού» σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν έπειτα από εβδομάδες έντονων διαξιφισμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας μετά την ακύρωση των συγκεντρώσεων στήριξης του Τούρκου προέδρου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ενώ απομένουν 10 ημέρες από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να κεφαλοποιήσει την οργή που πυροδότησε στην Τουρκία η απαγόρευση των συγκεντρώσεων υπέρ του στην Ευρώπη.

Απαγόρευση εξόδου 100 ολλανδών πολιτών τουρκικής καταγωγής

Απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία επιβλήθηκε σε περίπου 100 Ολλανδούς πολίτες τουρκικής καταγωγής, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS, επικαλούμενο πηγές με γνώση της κατάστασης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε πως εκείνοι που επηρεάζονται από το μέτρο, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε διακοπές στην Τουρκία, είτε για επίσκεψη στις οικογένειες τους, είχαν επικρίνει δημοσίως τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου έχει εξαπολύσει μέτρα καταστολής εναντίον της αντιπολίτευσης, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Δεν έγινε γίνει σαφές αν οι συγκεκριμένοι πολίτες που επηρεάζονται από την απαγόρευση έχουν διπλή υπηκοότητα – την τουρκική και την ολλανδική.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter