Ερντογάν: «Κανένας ιός δεν μπορεί να εμποδίσει το λαμπρό “αύριο” της Τουρκίας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την έναρξη της εκστρατείας εθνικής αλληλεγγύης κήρυξε στο νέο του διάγγελμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σχετικά με άλλες, όσον αφορά την αντιμετώπιση του Covid-19.

«Ανοίγουμε άμεσα νέα νοσοκομεία. Το νοσοκομεία μας στην Κωνσταντινούπολη και κυρίως το Νοσοκομείο του Οκμεϊντάν με 600 κλίνες άρχισε να λειτουργεί με πολύ υψηλά στάνταρντ. Εγκαινιάσαμε πριν λίγο καιρό το Νοσοκομείο του Καρτάλ με 1150 κλίνες. Προγραμματίζουμε να εγκαινιάσουμε το Μάϊο το Νοσοκομείο του Ικιτελλί. Ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Νοσοκομείου του Γκιόζτεπε με 1000 κλίνες και ελπίζω να αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρει μισθούς επτά μηνών στο ταμείο για την αντιμετώπιση του ιού.

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Η Τουρκία έχει ενισχύσει τη θεση της δημιουργώντας ισχυρές υποδομές στην υγεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής. Η χώρα πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, επειδή έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίτερα από άλλους», ενώ σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας τροφίμων, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί: «Η χώρα μας παράγει η ίδια όλα τα τρόφιμα που χρειάζεται. Τα αποθέματα και η διαδικασία της προσφοράς και ζήτησης ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες μας,».

Όσο για την πορεία του Covid-19 στην Τουρκία, ο Ερντογάν υπογράμμισε: «Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν την επιδημία. Όσο δίνουμε την ευκαιρία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας να πολεμήσει τον κορωνοϊό, τόσο περισσότερο μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την επιδημία. Τα νοσοκομεία μας μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα κατά της επιδημίας».

«Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από την ενότητα μας και την αλληλεγγύη μας. Καμία ασθένεια δεν μπορεί να εμποδίσει το λαμπρό μας αύριο. Επειδή είμαστε Τουρκία,” είπε και ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια “εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης” με την ίδρυση ενός ταμείου όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε κλείνοντας το διάγγελμά οτυ.

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader