Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους

Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα -μέσω του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου- την διεθνή κοινότητα ν’ αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα ενός Παλαιστινιακού Κράτους, καθώς αρχίζουν οι εργασίες μιας ισλαμικής διάσκεψης, σε αντίδραση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τις ΗΠΑ.

Η κίνηση του Τούρκου προέδρου ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα το Ισραήλ «κράτος κατοχής» και «τρομοκρατικό», στη διάρκεια της ομιλίας του.

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής. Επιπλέον είναι ένα τρομοκρατικό κράτος», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την «παράνομη και προκλητική τους» απόφαση.

“Πρώτα το Παλαιστινιακό Κράτος θα πρέπει ν’ αναγνωριστεί από όλες τις άλλες χώρες. Πρέπει όλοι ν’ αγωνιστούμε γι’ αυτό,” δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τους ξένους ΥΠΕΞ. “Πρέπει να ενθαρρύνουμε άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος υπό την βάση των συνόρων του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσά του,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter