Ερντογάν: Θα δω Κυριάκο στο Λονδίνο μετά από πρόσκλησή του – Για αίτημα Τουρκίας μιλάει η Αθήνα

Ερντογάν: Θα δω Κυριάκο στο Λονδίνο μετά από πρόσκλησή του – Για αίτημα Τουρκίας μιλάει η Αθήνα

Αναχωρώντας για το Λονδίνο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι υπήρξε επικοινωνία χθες (Δευτέρα) βράδυ με την ελληνική πλευρά και ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι εν ισχύ και τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε. Θα πω τις θέσεις μου στον Έλληνα Πρωθυπουργό. 

Άλλα λέει η Αθήνα

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο (Τετάρτη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Λονδίνο, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. 

Σήμερα (Τρίτη)  στις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές, στις 19.15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace, ενώ στις 21:30, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter