Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο

Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο

«Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε και τα δικά μας τότε λένε ‘”γιατί τα απογειώσατε”! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά δεν είναι τουριστικά αεροπλάνα.» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ηaberturk όταν ρωτήθηκε για τις προκλήσεις στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

«Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στους ρώσικους πυραύλους S-400. Ερωτηθείς αν η χώρα του μπορεί να τους παραλάβει  χωρίς να τους χρησιμοποιήσει όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300, o Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα αν είναι απαραίτητο, θα ενεργοποιήσει τους S-300. 

«Μα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών λίγο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν 

Μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις το πρωί της Παρασκευής στις Οινούσσες και στη νησίδα Παναγιά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στις 10.06 ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 πόδια. Ακολούθως το ζευγάρι των F-16 πέταξε στις 10.08 σε ύψος 18.000 πόδια πάνω από την Παναγιά.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter