Ερωτήματα γεννιούνται για την καθυστέρηση των Αρχών στις καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας

Ερωτήματα γεννιούνται για την καθυστέρηση των Αρχών στις καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας

Ότι το κράτος δικαίου δεν είναι και τόσο δίκαιο το υποψιαζόμαστε. Ότι είναι και φρικτά δυσκίνητο το γνωρίζουμε, σίγουρα.

Δεν έφταναν τα όσα απαίσια πέρασε η Γεωργία Μπίκα το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, έπρεπε να αντιμετωπίσει και το τέρας της γραφειοκρατίας. Η 24χρονη κατήγγειλε την  στάση της ΕΛΑΣ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αφότου πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Η ιατροδικαστική έρευνα καθυστέρησε πολύ με αποτέλεσμα η Γεωργία να χρειαστεί να περιμένει τρεις ημέρες, μέχρι να εξετασθεί και, φυσικά, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για έναν άνθρωπο, που έχει βιασθεί.

Όχι για μία, όχι για δύο, αλλά για τρεις ημέρες υποχρεώθηκε να ανέχεται την βρώμα των βιαστών στο κορμί της, προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις καταγγελίες της.

Όσο για το πότε την κάλεσε ο ανακριτής για να της πάρει κατάθεση, πάλι γεννιούνται ερωτήματα. Δύο εβδομάδες πέρασαν, μετά την καταγγελία της 24χρονης κι αφού στο διαδίκτυο ξέσπασε σάλος και υπήρξαν καταγγελίες που έδειχναν κύκλωμα μαστροπείας. Τι περίμεναν, δηλαδή; Να ξεστολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο; ή να κερδίσουν χρόνο;

Έχουν περάσει, δε, 20 ημέρες και ακόμη να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της, που περιλαμβάνουν μόνο ούρα και όχι αίμα. Μια πληροφορία που διέρρευσε είναι πως οι εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία. Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς , μιλώντας στην ΕΡΤ διέψευσε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό. Συγκεκριμένα: «Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία»;

Είναι φοβερό για να μην πω και ύποπτο ένας άνθρωπος να έχει περάσει τέτοια μαρτύρια και όχι μόνο να μην βρίσκει άμεση συμπαράσταση από τις Αρχές, αλλά να πρέπει και να υπομένει την αδιαφορία και αδράνεια ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter