Ερωτήματα για την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια (Video)

Ερωτήματα για την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια (Video)

Σοκάρουν οι εικόνες από την απίστευτη τραγωδία με έναν νεκρό και 12 συνολικά τραυματίες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις. Ο λόγος για τους δύο χειριστές μηχανημάτων, έναν εργοδηγό κι έναν μηχανικό ασφαλείας, ενώ αναζητείται ο εργοταξιάρχης και συντονιστής του έργου.

Μάλιστα, δύο εκ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται στους 12 συνολικά τραυματίες. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας συνεχίζονταν τη νύχτα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων με τη χρήση θερμικής κάμερας.

Τι είπαν στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», οι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «εκτελούσαν εργασίες και την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν, κατέρρευσε η γέφυρα»!Σε βάρος και των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Κανόνων Οικοδομικής».

Στον εισαγγελέα

Οι δύο εκ των τεσσάρων σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να τους ασκηθεί δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες-τραυματίες παραμένουν φρουρούμενοι στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται και θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους.

Κάλεσμα για παμπατραϊκή απεργία

Το εργατικό κίνημα στις επάλξεις καλει τη Δευτέρα ολόκληρη την Πάτρα σε απεργία με σύνθημα «με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακη, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική», μια απεργία για «να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα» για να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.

Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας. Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αναφέρει το κάλεσμα τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαρμουτα, προέδρου του Εργατικού κέντρου Πατρών:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter