Ερωτήματα για το νέο… αξεσουάρ αστυνομικού του Χρυσοχοΐδη στην πορεία για τα Τέμπη (Video)

Ερωτήματα για το νέο… αξεσουάρ αστυνομικού του Χρυσοχοΐδη στην πορεία για τα Τέμπη (Video)

Νέα ερωτήματα για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας την ημέρα διαδηλώσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, δημιουργεί το βίντεο που δημοσιεύει το documentonews.gr.

Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να κρατάει αντικείμενο που καταλήγει σε μια λεπτή υφασμάτινη ουρά η οποία παραπέμπει σε… μαστίγιο ή σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο.

Οι εικόνες καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη και δείχνουν την επιχείρηση των ΜΑΤ στην οδό Ιασωνίδου όπου χτύπησαν νεαρό. Το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου και μέσω του Reuters.

Εκεί λοιπόν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διακρίνεται αστυνομικός των ΜΑΤ να κινείται επιθετικά απέναντι σε παρευρισκόμενους και να κρατώντας το συγκεκριμένο περίεργο αντικείμενο.

Στην ίδια επιχείρηση, οι αστυνομικοί πρώτα χτύπησαν άγρια έναν νεαρό, μετά συνέλαβαν έναν φίλο του, ο οποίος απλώς περπατούσε δίπλα τους και ενδιάμεσα ένας αστυνομικός επιχειρούσε κρατώντας κάτι που σίγουρα δεν παραπέμπει στον εξοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Μήπως το χρησιμοποιεί κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, όπως έχουμε δει σε πολλές άλλες περιπτώσεις; Ή απλώς είναι αποτέλεσμα φθαρμένου εξοπλισμού;

Σε κάθε περίπτωση, αφού επιχειρούσε με εξοπλισμό που διαφέρει από τους εφαρμοζόμενους κανονισμούς, θα έπρεπε να αποσυρθεί από την επιχείρηση προτού συμβεί κάτι επικίνδυνο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει για όλα αυτά τα «περίεργα» περιστατικά που έγιναν μέρα-μεσημέρι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης: Τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν νεαρό επειδή… περπατάει δίπλα τους (Video)

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία – Τι καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter