Ερωτηματικά για την κατάσταση ομάδας προσφύγων που έπλευσε στη Χίο

Ερωτηματικά για την κατάσταση ομάδας προσφύγων που έπλευσε στη Χίο

Ερωτηματικά δημιουργούνται σχετικά με την κατάσταση την οποία βιώνει ομάδα προσφύγων που έφτασε στη Χίο πριν αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η efsyn.gr πρόκειται για οκτώ ανθρώπους με καταγωγή από τη Σομαλία και την Υεμένη, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται στο νησί εδώ και πέντε ημέρες, και παρότι η παρουσία τους είναι γνωστή στις αρχές, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ενδιαφερθεί να τους παραλάβει.

Η ομάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα από τα βορειότερα σημεία του νησιού και, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους, κινούνταν μεταξύ των οικισμών Καρδαμύλων και Αμάδων, ωστόσο πλέον φέρονται να έχουν εξαντληθεί, αφού στερούνται ακόμα και το νερό, ενώ μεταξύ τους είναι και ένας νεαρός που φέρεται να έχει άμεση ανάγκη νοσηλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ίδιοι επικοινώνησαν με το 112, τον διεθνή αριθμό άμεσης ανάγκης, μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Ύπατη Αρμοστεία, δηλώνοντας την πρόθεση τους να υποβάλουν αίτημα ασύλου, καθώς και με ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ επιπλέον ειδοποίησε και τον Συνήγορο του Πολίτη , ο οποίος μόλις χθες με την σειρά του απέστειλε σχετικό αίτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Παρόλα αυτά ακόμα παραμένουν στο δρόμο, κινδυνεύοντας πλέον σοβαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter