Ερώτηση Κόκκαλη σε Αυγενάκη για την παραίτηση Χαρουτουνιάν: «Μονόδρομος για τον υπουργό οι εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις»

Ερώτηση Κόκκαλη σε Αυγενάκη για την παραίτηση Χαρουτουνιάν: «Μονόδρομος για τον υπουργό οι εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βασίλης Κόκκαλης μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr για την επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, προς τον πρωθυπουργό, στην οποία αποκάλυπτε πως υπέγραφε «με διάφορες προφάσεις» απευθείας αναθέσεις, κάτι που αδυνατούσε να κάνει πια!

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Λευτέρη Αυγενάκη να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να προσκομίσει ενώπιον της Βουλής και των Εισαγγελικών Αρχών το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων «προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

Ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει δε πως οι καταγγελίες του κ. Χαρουτουνιάν εις βάρους του κ. Αυγενάκη δημιουργεί «μείζονα πολιτική και ποινική ευθύνη του ίδιου του υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται, σύμφωνα με την επιστολή, ως ο ηθικός αυτουργός τέλεσης των εγκλημάτων κατ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ως υπουργός και ιεραρχικά προϊστάμενος του προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, εκμεταλλευόμενος την θέση του και τις εξ αυτής εξουσίες, ασκεί πιέσεις, ώστε να ενεργούνται παράνομες πράξεις με ζημία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».

Τούτων δοθέντων, ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευση αιτείται «την κατάθεση του συνόλου των φακέλων των δημοσίων συμβάσεων έργου, υπηρεσιών και προμηθειών, που συνήφθηκαν κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκη, με αναθέτουσα Αρχή τον Οργανισμό ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το συνολικό οικονομικό αντικείμενο αυτών, τον αριθμό προσφυγής στην διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, την αιτιολογία προσφυγής κατ εξαίρεση σε αυτή».

Και θέτει τα εξής ερωτήματα:

1. Από την 6η Μαΐου 2024, ημερομηνία που ο Πρωθυπουργός έλαβε γνώση των ανωτέρω στοιχείων εις βάρος σας, έχετε κληθεί προς παροχή εξηγήσεων;

2. Δεδομένης της άρνησης των καταγγελλόμενων γεγονότων, προτίθεστε να προσκομίσετε ενώπιον της Βουλής και των Εισαγγελικών Αρχών, το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων, προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων εις βάρος σας από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ;

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Αυγενάκη στην αποκάλυψη Documento: «Ο Χαρουτουνιάν εκφράζει προσωπικές πικρίες» – Κουβέντα για την ουσία των καταγγελιών

Η Ερώτηση και ΑΚΕ:

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΑΠ… by Website Documento

 

Δείτε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος ήταν στον τόπο του εγκλήματος για να έχει οπτική επαφή – Μπροστά στην ΕΛΑΣ και τα κανάλια (Video)

Καιρός: Τα δύο πρόσωπα του καύσωνα και τα μυστικά του αεροχείμαρρου – Πότε φτάνει στο «peak» η αφρικανική σκόνη

Θρίλερ στο Διδυμότειχο με νεκρό βρέφος – Το βρήκε με αφρούς στο στόμα η μητέρα του

Τέμπη: «Το πώς κάλυψαν τα ΜΜΕ το έγκλημα παίζει ρόλο για τη θέση #107» – Τέσσερις φοιτητές δημοσιογραφίας μιλούν στο Documento

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter