Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν μετά τις νέες αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν μετά τις νέες αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις

Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento σχετικά με την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου από την ΕΥΠ και το Predator. Παράλληλα, αναφέρεται στα ευρήματα της εισηγήτριας της PEGA, Sophie In’t Veld, σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι της εταιρείας Krikel εντοπίστηκαν να εργάζονται στο ΚΕΤΥΑΚ της ΕΥΠ.

Ο Στέλιος Κούλογλου απευθύνει ερώτημα προς την Κομισιόν σχετικά εάν πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις για την παρακολούθηση ευρωβουλευτών από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αν συμβιβάζεται με το περιστατικό αδιαφάνειας στην περίπτωση του ΚΕΤΥΑΚ.

Η ερώτηση Κούλογλου

Ολόκληρη η ερώτηση του Στ. Κούλογλου:

Νέα παρακολούθηση ευρωβουλευτή-Χρηματοδότηση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανάμεσα στη σωρεία αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και υπουργών από την ελληνική κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο παρακολουθούσε τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εισηγήτριας της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Sophie In’t Veld, υπάλληλοι της εταιρείας Krikel, που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις, έχουν εντοπιστεί να εργάζονται «δωρεάν» για το ΚΕΤΥΑΚ της ΕΥΠ, στο οποίο έχουν χορηγηθεί 40 εκατ.ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω απόρρητης διαδικασίας, βάσει μυστικής απόφασης του Πρωθυπουργού.

Με βάση άλλες πληροφορίες, ευρωπαϊκά κονδύλια που δόθηκαν για τελείως διαφορετικούς σκοπούς, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του κυκλώματος των παρακολουθήσεων.

Ερωτάται η Επιτροπή

-Πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις για την παρακολούθηση ευρωβουλευτών από την ελληνική κυβέρνηση;

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί δράσεις με ανοικτές διαδικασίες και διαγωνισμούς με ουσιαστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Συμβιβάζεται αυτό με την αδιαφάνεια στην περίπτωση του ΚΕΤΥΑΚ και θα διεξαχθεί γενικότερη έρευνα για την πιθανή χρήση των κοινοτικών πόρων για παράνομες παρακολουθήσεις;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter