Ερώτηση ΜΕΡΑ25: Χωρίς self – test χιλιάδες εκπαιδευτικοί με ευθύνη των σχολαρχών (Pdf)

Ερώτηση ΜΕΡΑ25: Χωρίς self – test χιλιάδες εκπαιδευτικοί με ευθύνη των σχολαρχών (Pdf)

Ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Υγείας κατέθεσε το ΜΕΡΑ25 -με πρωτοβουλία της Αγγελικής Αδαμοπούλου και τη συνυπογραφή της Μαρίας Απατζίδη- αναφορικά με τον «υγειονομικό κίνδυνο και την αδήλωτη εργασία στην ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Παραθέτοντας τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για το άνοιγμα των ιδιωτικών σχολείων, η κ. Αδαμοπούλου κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα πρώτου μεγέθους». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδα, οι σχολάρχες δεν δήλωσαν στην πλατφόρμα myschool 7.000 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό (οδηγούς, συνοδούς κ.ο.κ.) «για να φοροδιαφύγουν και να μην καταβάλλουν νόμιμες αποδοχές», γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τα self-tests.

Η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 επισημαίνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού αλλά και την εργοδοτική παραβατικότητα, ρωτώντας τους υπουργούς:

1. Πώς και πότε προτίθεστε να ενεργήσετε προκειμένου να καλυφθεί το άκρως επικίνδυνο κενό πρόσβασης εκπαιδευτικών σε δωρεάν αυτοεξέταση; Υπάρχει εκ μέρους ΥΠΑΙΘ και ΥΥ πρόθεση για διενέργεια συχνότερων δωρεάν ελέγχων σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό;

2. Πώς και πότε προτίθεστε να ενεργήσετε προκειμένου να δηλωθούν με ακρίβεια και ορθότητα τα στοιχεία των πραγματικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα myschool και να διερευνηθούν τυχόν μέχρι τώρα ευθύνες της εργοδοσίας;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter