Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για το υπό κατάρρευση Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για το υπό κατάρρευση Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου καταρρέει και η κυβέρνηση αδιαφορεί σε ρόλο απλού παρατηρητή» κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Η ερώτηση αφορά το φλέγον πρόβλημα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την επικράτεια, και συγκεκριμένα στο τουριστικό νησί της Σύρου, όπου μάλιστα βρίσκεται η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Ερμούπολη. Εκεί εδρεύει το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», το οποίο και αυτό χειμάζεται από τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, και δη γιατρών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, η θερινή σεζόν στη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες διακοπεύουν στο νησί της Σύρου έχει ήδη αρχίσει, αλλά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου διαθέτει μόλις έναν (1 γενικός ιατρός), γεγονός που δεν διασφαλίζει την ορθή και κυρίως την ασφαλή λειτουργία αυτού του νευραλγικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει απαθής θεατής της κατάστασης ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας της η οποία επιτάσσει έλασσον κράτος και άρα ρυθμιστική παρέμβαση και μέγιστη ατομική ευθύνη και άρα άμεση ιδιωτική δαπάνη, σε μια χώρα πρωταθλήτρια ακρίβειας και αισχροκέρδειας, προτελευταία σε αγοραστική δύναμη εντός της ΕΕ και συγκλίνουσα με την τελευταία Βουλγαρία» σημειώνεται και προστίθεται:

«Το αμείλικτο ερώτημα προς τον μνημονιακό υπουργό Υγείας επιμένει: ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για να βελτιώσει το ζήτημα της δραματικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Μέτρα μόνιμης και διαρκούς αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι προσωρινά και πρόχειρα ημίμετρα, που εντείνουν το πρόβλημα, όπως οι δια «εντέλλεσθε» μετακινήσεις και κομματικής ομηρίας συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ένας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για τη νησιωτική Ελλάδα και τα επιπλέον κίνητρα που χρειάζονται».

Η Ερώτηση: 

panagiotopoulos by Website Documento on Scribd

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter