Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη: «Πάρτε μέτρα για την καταιγίδα ανατιμήσεων σε 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη: «Πάρτε μέτρα για την καταιγίδα ανατιμήσεων σε 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης»

Ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσαν 45 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη- αναφορικά με το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές βασικών προϊόντων, ζητώντας από τον Άδωνη Γεωργιάδη απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει προκειμένου να ανακουφιστούν ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες βλέπουν μπροστά τους καταιγίδα νέων ανατιμήσεων που έρχεται από τον Σεπτέμβριο σε περισσότερα από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και αρκετά είδη σουπερμάρκετ, που πρόκειται να γίνουν αντιληπτές από τους καταναλωτές σταδιακά, ανάλογα με τα αποθέματα των προϊόντων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις αποθήκες των καταστημάτων.

«Την ίδια στιγμή», επισημαίνουν οι βουλευτές, «ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αντί να προχωρήσει σε πράξεις περιορισμού ή αποτροπής της επικείμενης ακρίβειας προτρέπει τους πολίτες να απευθυνθούν στο ekatanalotis.gr». Τονίζουν δε ότι η κυβέρνηση αντί να μελετά, να σχεδιάζει και να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις απλά παραμένει επί τέσσερις μήνες θεατής των εξελίξεων.

Ως εκ τούτου, ρωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

1. Για τις ενέργειές του προκειμένου να ελεγχθούν οι αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, σε πρώτες ύλες, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια.

2. Για τις ενέργειές του προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας που πιθανόν να προκληθούν από τις αυξήσεις.

3. Για μέτρα με κοινωνικό πρόσημο που προτίθεται να λάβει προκειμένου να στηριχτεί ο «οικονομικά ευάλωτος πληθυσμός» της Χώρας που μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter