Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις ακυρώσεις του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στο 401 ΓΣΝΑ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις ακυρώσεις του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στο 401 ΓΣΝΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΚΟ Γιώργου Τσίπρα και θέμα: «Ακυρώσεις του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων των νοσοκομείων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω έλλειψης προσωπικού».

Οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν ισχύουν οι πρόσφατες επίσημες καταγγελίες ότι εκ των διαταγών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσθετη διάθεση ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα εξακολουθούν να ακυρώνονται απαραίτητα χειρουργεία στο 80% των παθήσεων που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, αλλά και γιατί  δεν προχωρά η πολιτική ηγεσία στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος σχεδίου προσλήψεων έκτακτου ή και μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού το ταχύτερο δυνατόν.

Το κείμενο της Ερώτησης

Σε ανακοίνωση της 29/6/21 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) επισημαίνει ότι λαμβάνουν χώρα ακυρώσεις του 80% των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. Προσθέτει δε ότι οι ακυρωμένες επεμβάσεις αφορούν σοβαρές παθήσεις και δια της ακύρωσης διακινδυνεύεται η ομαλή αποκατάσταση της υγείας των ασθενών.

Η ΕΑΣΥΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι διαταγές που καταφθάνουν στο Νοσοκομείο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ορίζουν ότι το 401 Γ.Σ.Ν.Α. καλείται να διαθέσει μεγάλο αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού σε διάφορα εμβολιαστικά κέντρα κατά του Covid-19. Επισημαίνει δε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, τα χειρουργεία που είναι διαθέσιμα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, συγκριτικά με αυτά που πραγματοποιούνταν προ πανδημίας, για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ένστολους δικαιούχους νοσηλείας είναι ελάχιστα (διαθέσιμο σχεδόν το 20 %).

Εκ του παραλλήλου, και ενώ επισημαίνονται τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ, ο Γ.Γ ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου δηλώνει στον ηλεκτρονικό Τύπο στις 29/6/21 ότι θα υπάρξει θωράκιση του προσωπικού των ΕΔ σε ενδεχόμενο τέταρτο κύμα πανδημίας και πως η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει έτοιμο σχέδιο, πρόσληψης επικουρικού πολιτικού, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, εφόσον απαιτηθεί. Συμπληρώνει δε ότι θα προωθηθεί για έγκριση στην πολιτική ηγεσία και στο υπουργείο υγείας, για την άμεση υλοποίησή του και ότι αφορά μόνο το ενδεχόμενο έλευσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Ισχύουν οι παραπάνω πρόσφατες επίσημες καταγγελίες ότι εκ των διαταγών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσθετη διάθεση ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα εξακολουθούν να ακυρώνονται απαραίτητα χειρουργεία στο 80% των παθήσεων που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης;

2) Εφόσον σημειώνονται τα παραπάνω πολύ σοβαρά προβλήματα στο 401 Γ.Σ.Ν.Α και στα άλλα νοσοκομεία αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ, γιατί δεν προχωρά η πολιτική ηγεσία στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος σχεδίου προσλήψεων έκτακτου ή και μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού το ταχύτερο δυνατόν;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter