Ερού: θα συνεχίσω να βοηθώ μετανάστες παρά την καταδίκη μου

Ερού: θα συνεχίσω να βοηθώ μετανάστες παρά την καταδίκη μου

Ο Γάλλος αγρότης Σεντρίκ Ερού, 37 ετών, ο οποίος έχει γίνει το σύμβολο της αρωγής προς τους μετανάστες και της υπεράσπισής τους στην κοιλάδα του ποταμού Ρόγια, στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, καταδικάσθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή επειδή βοήθησε μετανάστες και ανακοίνωσε αμέσως ότι θα συνεχίσει «να αγωνίζεται».

Το εφετείο της Αιξ-αν-Προβάνς του επέβαλε βαρύτερη ποινή απ’ αυτή που του είχε επιβάλει σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο, το οποίο τον είχε καταδικάσει σε πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επειδή το 2016 βοήθησε να περάσουν τα σύνορα περίπου 200 μετανάστες και φιλοξένησε μετανάστες στο σπίτι του.

Κατά την ακροαματική συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου, η εισαγγελία είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή. Ακυρώνοντας εν μέρει την πρωτόδικη απόφαση, το εφετείο τον έκρινε επίσης ένοχο για παράνομη κατάληψη μιας εγκαταλειμμένης εγκατάστασης της γαλλικής εταιρείας κρατικών σιδηροδρόμων SNCF, όπου είχε στεγάσει περίπου 50 Ερυθραίους, και τον καταδίκασε σε καταβολή αποζημίωσης και τόκων ύψους 1.000 ευρώ.

«Θα πω σε όλες τις οικογένειες που βοήθησα πως δεν μετανιώνω για τίποτε, πως το έκανα με ευχαρίστηση», δήλωσε ο Ερού μετά την καταδίκη του. «Αν η μετανάστευση ερχόταν από τον βορρά της Ευρώπης, η δικαιοσύνη δεν θα ενεργούσε έτσι, υπάρχει ένας κρατικός ρατσισμός», επέμεινε λέγοντας πως είναι «οργισμένος όχι επειδή ξεσπούν πάνω μου, αλλά επειδή χάνουμε τα θεμελιώδη αυτού που είναι η Γαλλία».

«Είναι μια ακροδεξιά πολιτική, απευθύνομαι στον κύριο Μακρόν, πρέπει να τοποθετηθεί επ’ αυτού», τόνισε.

«Είναι μια ποινή προειδοποίησης, αν καταδικασθείτε και πάλι διατρέχετε τον κίνδυνο η ποινή να εκτελεστεί», είχε δηλώσει προηγουμένως ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter