Έρπουσα στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς η φωτιά στον Έβρο – Στάχτη 935.000 στρέμματα (Video)

Έρπουσα στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς η φωτιά στον Έβρο – Στάχτη 935.000 στρέμματα (Video)

Σε ύφεση είναι η φωτιά που καίει για 17η ημέρα στον Έβρο, καθώς κινείται έρπουσα στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, ενώ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα από το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Copernicus: Στάχτη 935.000 στρέμματα στον Έβρο – Νέα δορυφορική εικόνα (Photo)

Το πέρασμα της φωτιάς, αφήνει πίσω της ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή καθώς έχουν γίνει στάχτη πάνω από 930.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νεότερα δορυφορικά δεδομένα έγιναν, σήμερα (03/09), διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 11:31 π.μ. του Σαββάτου 02/09).

 

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

  • 440.180 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις (47%)
  • 318.700 στρέμματα αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%)
  • 81.140 στρέμματα αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%)

Σώθηκε την τελευταία στιγμή η Λευκίμμη

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο μέτωπο της Λευκίμμης υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που το βράδυ του Σαββάτου (2/9) προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter