Ερρίκος Ντυνάν: Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ερρίκος Ντυνάν: Στην επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε να σταλεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, παρά τις αντιδράσεις των μελών της αντιπολίτευσης. 

Μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική για την Υγεία, όπου σήμερα καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός επανήλθε στέλνοντας κι άλλη προβοκατόρικη επιστολή στην Επιτροπή. «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμα τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως» σημειώνει στην εισαγωγή της επιστολής του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το λόγο πήρε -παρεμβαίνοντας- ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, για να ζητήσει σε έντονο ύφος να συζητηθεί και να απαντηθεί από την αρχή και όχι στο τέλος η νέα επιστολή Λοβέρδου. «Πέλαγος αντιφάσεων και ψευδολογιών» σχολίασε ο κ. Λάππας για την κατάθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, ενώ έκρινε πως η επιστολή του Λοβέρδου τον θίγει προσωπικά και τον υβρίζει.

Έπειτα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, δικαιολόγησε πλήρως την επιστολή του Λοβέρδου με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση κρίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ και πως ο πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρώην μάρτυρα Κρέτση, οπότε -κατά τα λεγόμενά της- ένας βουλευτής και μάρτυρας της Επιτροπής μπορεί να εκφράζει την άποψή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης, είπε πως με την επιστολή αυτή αποδεικνύεται πως ακόμα και σήμερα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ η λογική Κουτσόγιωργα, δηλαδή η περιβόητη φράση «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

«Αν ο λοβέρδος ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα ξηλώνονταν τα έδρανα. Μπορεί να λέει οτιδήποτε και να περνιέται για προοδευτικός;» ρώτησε ο Νίκος Νικολόπουλος και ζήτησε να διερευνηθεί η ψευδή ενόρκως μαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα, αιτήθηκε να σταλεί η επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

«Δείγμα αλαζονικής και εγωκεντρικής συμπεριφοράς» χαρακτήρισε την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, ενώ στην Εύη Χριστοφιλοπούλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε την ταινία: Look who’s talking. «”Ποιος μιλάει”» είπε μεταφράζοντας και πρόσθεσε πως «ζητούν να βγουν από πάνω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα».

Τότε, ο Νότης Μηταράκης πετάχτηκε, λειτουργώντας ως απεσταλμένος του Λοβέρδου στην Επιτροπή. Ειδικότερα, ανέφερε πως αν ο Λοβέρδος ήταν στην αίθουσα της Επιτροπής μετά την τοποθέτηση της κ. Καββαδία θα έκανε λόγο για προκατασκευασμένα πορίσματα. «Κι εσείς τι ρόλο παίζετε; Τον διερμηνέα του;» ρώτησε ο κ. Μπαλωμενάκης, ενώ ο κ. Νικολόπουλος προέτρεψε τον κ. Μηταράκη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση αν θεωρεί πως τα συμπεράσματα της Επιτροπής είναι προσυμφωνημένα.

«Δεν προσβάλλομαι από τον Λοβέρδο και από ανθρώπους σαν τον Λοβέρδο» είπε αρχικά ο Δημήτρης Βέττας και πρόσθεσε: «Προσβολές ανθρώπων που ως υπουργοί δεν ανακάλυψαν τίποτα και έκρυψαν κάτω από το χαλί το φαγοπότι, αρνούμαι να δεχτώ. «Ο σταύλος αυτός τέτοια γαϊδούρια βγάζει» κατέληξε, προκαλώντας την αντίδραση της Χριστοφιλοπούλου που έσπευσε να φωνάξει: «Μόλις με είπαν γαϊδούρι κ. πρόεδρε…».

«Για την ταμπακιέρα γιατί δεν λέει τίποτα ο κ. Λοβέρδος;» διερωτήθηκε ο Χαρίλαος Τζαμακλής, σχετικά με την ψευδομαρτυρία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε το χρονο σύνταξης της τροπολογίας που άνοιξε την κερκόπορτα του ξεπουλήματος του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ο Γιωργος Βλάχος και Νότης Μηταράκης δεν σταμάτησαν τη συνηγορία του Λοβέρδου αν και θεωρητικά ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. «Φτάνει η συνηγορία!» φώναξε ο κ. Τζαμακλής την ώρα που ο κ. Μηταράκης εξέφραζε την άποψη πως η επιστολή αποτελεί προσωπική του άποψη και πως αν κάποιος βουλευτής της Επιτροπής θέλει να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας την επιστολή μπορεί να το κάνει ατομικά.

Εν τέλει, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε να σταλεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, παρά τις αντιδράσεις των μελών της αντιπολίτευσης. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter