Ανακοίνωση του κόμματος

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τον Ορμπάν και τις δηλώσεις ακροδεξιών στελεχών της

Μία σειρά ερωτημάτων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της καταδικαστικής απόφασης για την Ουγγαρία, επισημαίνοντας τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τις θέσεις του Β. Ορμπάν για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

«Θα περιμέναμε από τη ΝΔ, όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της που ζητούν “θεσμική προστασία” για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν “να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή”, αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δεν θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία “για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά”, ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

"Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο ΕΚ σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία

Μπορεί, σήμερα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να στοιχήθηκε με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφορικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η στάση της, όμως, θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν και από μια έμπρακτη καταδίκη θέσεων του Β. Ορμπαν με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της ΝΔ, όπως αυτές για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Θα περιμέναμε από τη ΝΔ, όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του, αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της που ζητούν «θεσμική προστασία» για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν «να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή», αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δε θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία «για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά», ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως κι ο κ. Όρμπαν..."

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.