Ερωτηματικά προκύπτουν από την προαγωγή Ντογιάκου: Γνώριζαν για τις σχέσεις του γιου του με τον Βγενόπουλο;

Ερωτηματικά προκύπτουν από την προαγωγή Ντογιάκου: Γνώριζαν για τις σχέσεις του γιου του με τον Βγενόπουλο;

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Ισίδωρος Ντογιάκος, παρά το γεγονός πως υπήρχε πόρισμα που ζητούσε τη δίωξή του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, της 15ης Μαΐου, ο υπό πειθαρχική δίωξη Ντογιάκος πήρε προαγωγή. Το περιεχόμενο του πορίσματος όμως που «καίει» και άλλους ανώτερους και ανώτατους δικαστές, αποδίδοντάς τους τεράστιες ευθύνες για τη μη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου, δεν τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η περίπτωση Ντογιάκου έχει ωστόσο μια ακόμη σκανδαλώδη πτυχή η αποκάλυψη της οποίας προκαλεί νέα σημαντικά ερωτηματικά. Ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας ο οποίος προήχθη ενώ βρισκόταν υπό πειθαρχική δίωξη φαίνεται πως συνδεόταν με τον αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλο μέσω του γιου του. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλυφθεί από τον συνεργάτη του Βγενόπουλου όσο εκείνος ήταν εν ζωή, Φώτη Καρατζένη, ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου εργαζόταν σε ναυτιλιακή εταιρία της συζύγου του Βγενόπουλου Αρετής Σουβατζόγλου.

Ενώ δηλαδή στην Εισαγγελία Εφετών της οποίας προΐστατο ο Ντογιάκος οι περίεργες συμπτώσεις στις υποθέσεις του Βγενόπουλου ακολουθούσαν η μία την άλλη και οι προκλητικές ρυθμίσεις και αρχειοθετήσεις των υποθέσεων στις οποίες εμπλεκόταν ο Βγενόπουλος προκαλούσαν ερωτηματικά για τον ρόλο της Δικαιοσύνης σε μια σειρά σκανδάλων που απασχολούσαν δύο χώρες (την Ελλάδα και την Κύπρο), ο γιος του εδώ και έξι ημέρες νέου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εργαζόταν σε εταιρία της συζύγου του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι κατά πόσον τόσο τα πειθαρχικά που έλεγξαν τις καταγγελίες για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, όσο βέβαια και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που τον προήγαγε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε υπόψη τους αυτήν την πτυχή της υπόθεσης. Διότι γίνεται αντιληπτό ότι μια λεπτομέρεια όπως αυτή που συνδέει άμεσα τον Ντογιάκο με τον Βγενόπουλο θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το πόρισμα το οποίο δεν τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ζητούσε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν ξεκινήσει από αναφορά του νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τότε εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής, Ιωάννη Αγγελή την οποία είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr τον Μάιο του 2016. Σε αυτήν, ο Αγγελής κατήγγειλε μεθοδεύσεις υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου στους κόλπους της Δικαιοσύνης τόσο από τον Ντογιάκο όσο και από άλλους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter