Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους κανόνες συμπεριφοράς ενός δρομέα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους κανόνες συμπεριφοράς ενός δρομέα

Όταν γίνεσαι δρομέας, αυτόματα μπαίνεις σε μια κοινωνική ομάδα και σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν άτυποι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται.

Αλλά ακόμα και αν δεν τους τηρούμε πάντα, πρέπει να τους ξέρουμε τουλάχιστον.

O Τζον Κάρολ, διάσημος αρθρογράφος πάνω σε ζητήματα για το τρέξιμο και αθλητής και ο ίδιος, δέχθηκε πρόσφατα μια ιντερνετική συνέντευξη από διάφορους ερασιτέχνες αθλητές, που του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το σαβουάρ βιβρ του δρομέα.

Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτοαπαντήσεις είχαν ως εξής:

Πως να διαχειρίζομαι το γεγονός ότι είμαι ιδρωμένος μετά από μια προπόνηση σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους;

Αν μόλις ολοκληρώσατε μια προπόνηση και θέλετε να πάρετε ένα λεωφορείο ή το μετρό για το σπίτι, το βασικό ερώτημα είναι: πρέπει να κάτσετε σε μια θέση; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Αν το κάθισμα είναι πλαστικό, θα ήθελα να σας συμβουλέψω να μην το κάνετε: ο επόμενος που θα κάτσει μετά από εσάς δεν θα νιώσει πολύ καλά. Αν είναι υφασμάτινο από την άλλη μάλλον δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Το καλύτερο θα ήταν, πάντως, να μείνετε όρθιος.

Είναι σωστό να τελειώνω τον μαραθώνιο με σπριντ;

Εξαρτάται από την περίσταση. Αν για παράδειγμα, τρέχετε σε όλη την διαδρομή κοιτώντας τους ίδιους ανθρώπους μπροστά σας και πλάγιά σας, τότε είναι λίγο άκομψο και ανούσια ανταγωνιστικό να τα δώσετε όλα στα τελευταία μέτρα για να τους περάσετε. Αν αισθάνεστε ότι πρέπει να το κάνετε πάλι, τότε η απόφαση είναι δική σας.

Είναι σωστό να φοράω μακιγιάζ όταν τρέχω;

Ναι, αλλά μόνο εάν έχετε επίσης ξοδέψει χρόνο για να φτιάξετε και μια καλή γαλλική κοτσίδα, διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Τι λέω όταν περνάω έναν άλλο δρομέα;

Πολύ δύσκολο ερώτημα. Συνήθως οι άνθρωποι λένε κάτι ευγενικό όπως «Καλά τα πας» ή «Συνέχισε έτσι» στον άνθρωπο που ξεπερνάνε αλλά εκείνος συνήθως ακούει κάτι σαν «Είσαι της πλάκας δρομέας, άλλαξε χόμπι καλύτερα». Γενικά, το καλύτερο και πιο ειλικρινές είναι να πείτε ένα απλό «Συγγνώμη» καθώς τον περνάτε ή να μην μιλήσετε καθόλου.

Μπορείτε να μου πείτε πώς να καθαρίζω τα ρουθούνια μου και να φτύνω χωρίς να είμαι αηδιαστικός;

Με μπερδεύετε με κάποιον μάγο.

Μπορώ να ακούω μουσική ή όχι;

Ναι, αρκεί να ξέρετε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν και όλοι οι γύρω σας να ακούνε. Κάποτε συμμετείχα σε έναν αγώνα στον οποίο ένας κοντινός μου δρομέας είχε δύο μικρά ηχεία σε μια ζώνη γύρω από τη μέση του και έπαιζε μουσική. Αποφύγετε τέτοια πράγματα.

Είναι εντάξει να κάνω την ανάγκη μου στη μέση μιας κούρσας;

Ναι, αρκεί να σταματάτε και να πηγαίνετε σε κάποια τουαλέτα.

Είμαι άντρας. Αν φοράω κολάν για να μην κρυώνω πρέπει να φοράω και σορτς από πάνω;

Μπορεί να είσαι άνδρας, αλλά δεν χρειάζεται να το ανακοινώνεις κάθε φορά που πηγαίνεις για ένα τρέξιμο. Τα περισσότερα σορτς πλέον έχουν εσωτερική επένδυση. Το κολάν είναι λίγο περισσότερο θερμό από μια εσωτερική επένδυση αλλά φτάνει μέχρι τους αστραγάλους. Και τι θα κάνεις αν θες να πας για έναν καφέ μετά το τρέξιμό σου; Δεν θα μπορείς να κάτσεις σε μια καρέκλα και σίγουρα θα σου είναι δύσκολο να περπατάς μέσα στον χώρο με το κολάν. Γνώμη μου…

Μπορώ να τρέχω χωρίς μπλούζα;

Φοβάμαι ότι έχετε περισσότερα ανησυχητικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε από αυτά τα απλά θέματα αρμονίας, αλλά ας απαντήσω στην ερώτησή σας: όχι, δεν πρέπει. Εάν είστε το καλύτερο φυσικό δείγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα φανεί. Αλλά το σώμα σας δεν έχει το τέλειο σχήμα, θα αισθανθείται άβολα. Ας αποφύγουμε το τρέξιμο χωρίς μπλούζα.

Μπορώ να πω στους υπέρβαρους φίλους μου ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν να τρέχουν;

Όχι, πρέπει να έρθουν σε αυτή τη συνειδητοποίηση μόνοι τους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα πιο φυσιολογικό, αν όχι ιδιαίτερα γενναιόδωρο, από αυτό.

Μπορώ να φορέσω μαύρες κάλτσες με παπούτσια ποδοσφαίρου;

Εάν είστε επτάχρονο αγόρι και οι γονείς σας σας αντιμετωπίζουν ως ένα παιδάκι που κάνει αστεία πράγματα, τότε ναι.

Σε ένα πρόσφατο δείπνο, κάποιος αναφέρθηκε στο τρέξιμο ως «τζόκινγκ». Εμεινα άφωνος. Τι έπρεπε να κάνω;

Αυτό συμβαίνει συχνότερα από ό,τι θα έπρεπε, φοβάμαι. Την επόμενη φορά που θα προσβληθείτε από μια τέτοια λεκτική κατάχρηση, η σωστή συμπεριφορά είναι να τοποθετήσετε το μαχαίρι και το πιρούνι στο πιάτο, να βρείτε μια δικαιολογία και να φύγετε με μια έκφραση αηδίας από το δείπνο. Αυτός ο ελιγμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για να δείξετε τις προθέσεις σας, ειδικά αν το δείπνο είναι στο σπίτι σας. Φυσικά αστειέυομαι…

Πόσο καιρό μπορώ να φοράω το μετάλλιο μου μετά από έναν αγώνα;

Πολύ δύσκολο αυτό. Ένα μετάλλιο συμβολίζει το επίτευγμά σας και μπορεί να σημαίνει πολλά για εσάς. Από την άλλη, αν το φορέσετε για περισσότερο από μία ώρα μετά την αναχώρησή σας, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρήσετε ότι κάτι άλλο λείπει από πάνω σας. Θα είναι ο αυτοσεβασμός σας.

Μπορώ να βγάζω selfies ενώ τρέχω;

Αν υπάρχουν και άλλοι δρομείς στην περιοχή κινδυνεύετε να τραυματιστείτε όποτε όχι. Αν όμως τρέχετε σε απομονωμένη περιοχή… και πάλι όχι.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter