Ερώτηση Παπαδημούλη στην ΕΚΤ για τις αυξήσεις στις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών

Ερώτηση Παπαδημούλη στην ΕΚΤ για τις αυξήσεις στις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με θέμα τις επικείμενες αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών στην Ελλάδα, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να εφαρμοστούν από τέλος Οκτωβρίου και να ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους, με στόχο την αντιστάθμιση των απωλειών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα έσοδα τόκων, αλλά και την κάλυψη των εξόδων έκδοσης καρτών και κωδικών PIN», επισημαίνει στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την ΕΚΤ αν «έχει λάβει γνώση της αναμόρφωσης της πολιτικής χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών και πώς την εκτιμά, σε σχέση με τα ισχύοντα στα λοιπά κράτη-μέλη», καθώς και αν «σκοπεύει να προτείνει μέτρα περιορισμού της επιβάρυνσης των καταναλωτών, αλλά και ενθάρρυνσης των συναλλαγών μέσω εναλλακτικών δικτύων, με άλλα μέσα».

Τέλος, ρωτάει «σε ποιο ύψος υπολογίζει το ενδεχόμενο κόστος επιβάρυνσης των κατόχων καρτών των ελληνικών τραπεζών από την επιβολή της νέας πολιτικής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Αυξήσεις στις προμήθειες τραπεζών

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν την αναπροσαρμογή των χρεώσεων στις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας λόγο για νέες αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών -και ειδικότερα επί των διατραπεζικών συναλλαγών. Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να εφαρμοστούν από τέλος Οκτωβρίου και να ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους, με στόχο την αντιστάθμιση των απωλειών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα έσοδα τόκων, αλλά και την κάλυψη των εξόδων έκδοσης καρτών και κωδικών PIN.

Ερωτάται η ΕΚΤ:

– Έχει λάβει γνώση της αναμόρφωσης της πολιτικής χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών και πώς την εκτιμά, σε σχέση με τα ισχύοντα στα λοιπά κράτη-μέλη;

– Σκοπεύει να προτείνει μέτρα περιορισμού της επιβάρυνσης των καταναλωτών, αλλά και ενθάρρυνσης των συναλλαγών μέσω εναλλακτικών δικτύων, με άλλα μέσα;

– Σε ποιο ύψος υπολογίζει το ενδεχόμενο κόστος επιβάρυνσης των κατόχων καρτών των ελληνικών τραπεζών από την επιβολή της νέας πολιτικής;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter