Ζητούν έγγραφα

Ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό για την ανάρτηση Βαρουφάκη

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, η οποία, μάλιστα, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ φέρνει στη Βουλή την πρόσφατη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη και τα σχέδια της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται, ειδικότερα, στην πρόσφατη ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στην προσωπική του ιστοσελίδα, με την οποία επανέρχεται «στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών -το οποίο προετοίμαζε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», και επισημαίνουν: «Ο κ. Βαρουφάκης παραπέμπει σε σελίδες του βιβλίου του "Adults in the Room", το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά με τίτλο "Ανίκητοι Ηττημένοι", όπου ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιο παράλληλων πληρωμών και ότι ο ίδιος το είχε παρουσιάσει στο σπίτι του στην Κυψέλη, ήδη, από τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά.

 Το σχέδιο αυτό "είχε παρουσιαστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τον Μάρτιο του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχέδιου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης". Μάλιστα, η εφημερίδα Real της 9ης Ιουλίου 2017 παρουσίασε και ένα τμήμα πολλών σελίδων του εισηγητικού αυτού σχεδίου».

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει «ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015» και «αν έγινε παρουσίαση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του σχεδίου για "παράλληλο σύστημα πληρωμών", σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού κυβερνητικού οργάνου».

Παράλληλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να δοθεί αντίγραφο της σχετικής εισήγησης και των ημερήσιων διατάξεων των σχετικών συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων. Ακόμη, ζητούν να δοθούν τα ονόματα των μελών του υπουργικού συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν τον λόγο, ώστε να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ψεύδεται ή όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» στο υπουργικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.