Έρχεται δίκτυο οπτικών ινών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – 18,6 εκατ. «ρίχνει» το ΨΗΠΤΕ

Έρχεται δίκτυο οπτικών ινών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – 18,6 εκατ. «ρίχνει» το ΨΗΠΤΕ

Τη δράση προϋπολογισμού 18,6 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς από κοινού με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Χθες, ο κ. Παππάς μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκαν τους Λειψούς, του Αρκιούς και το Αγαθονήσι, στο πλαίσιο της δράσης «Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας».

Πρόκειται για δράση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ που αφορά την παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Στο νησί των Λειψών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισκέφθηκε σπίτια όπου η δράση έχει ήδη υλοποιηθεί και μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και τον δήμαρχο Φώτη Μάγγο μίλησε με κατοίκους, τόσο για τη δράση ευρυζωνικής σύνδεσης, όσο και για ευρύτερα θέματα νησιωτικής πολιτικής. Στους Λειψούς η δράση «Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης» αφορά συνολικά περίπου 395 νοικοκυριά και 750 κατοίκους.

Στους Αρκιούς, νησί με 44 μόνιμους κατοίκους και 22 εκτιμώμενα δικαιούχα νοικοκυριά, την αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος.

Στο Αγαθονήσι, νησί με 185 μόνιμους κατοίκους και εκτιμώμενο αριθμό 93 δικαιούχων νοικοκυριών, την αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αγαθονησίου Κωνσταντίνος Κόττορος. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός συναντήθηκαν με μόνιμους κατοίκους και συζήτησαν για θέματα της καθημερινότητας στο Αγαθονήσι.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση θα χορηγηθεί συνολικά για δύο έτη. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter